Sandman Filmine Dair Son Haber Yönetmeninden Geldi

sandman

Neil Gaiman’ın çizgi roman efsanesi ve kült eseri Sandman’in filmleştirme süreci sürüyor. Başarılı oyuncu ve filmin yönetmeni Joseph Gordon-Levitt son röportajında, çizgi romanı senaryolaştırmaya dair zorluklara değindi.

Daha önce MTV’ye konuşan Joseph Gordon-Levitt (Dark Knight Rises, 500 Days of Summer, Sin City: A Dame to Kill For), Sandman filmiyle ilgili son açıklamalarını IGN’ye yaptı.

Açıklamalara şöyle bir baktığımızda pek yol alamadıklarını görüyoruz. Özellikle senaryoyla ilgili söyledikleri bizim aklımıza “o zaman neden bir film yerine TV dizisi olmadı?” sorusunu getirdi.

Levitt, son 20 yılda farklı kişilerce pek çok Sandman scripti yazıldığına dikkat çekiyor. Neil Gaiman’ın da bu 20 yıl içerisinden bir o kadar senaryo taslağı okuduğuna değiniyor. Özetle, bugüne kadar birçok girişim oldu, ama şu ana kadar bir sonuca varanını biz Sandman severler olarak göremedik.

Peki Levitt sonrasında ne diyor?

Her sayı 24 sayfadan oluşuyor ve bu şekilde yazılmış. Seri bir nevi episodik bir yapıda. Genel hatlarıyla incelerseniz eğer, bir tür başlangıcı, gelişmesi ve sonucu olduğunu görürsünüz. Ama bu yine de episodik bir şey. Sandman, Watchmen gibi bir grafik romanı uyarlamaya benzemiyor. Ama Sandman öyle değil, bu nedenle öyküyü anlatabilmek için biraz daha yaratıcılık ve beceri gerekiyor. Pekala, bu türdeki tamamen farklı bölümleri [episodes] alıp onları nasıl bir araya getirip bir filmde toplayabiliriz – başlangıcı, gelişmesi, sonucu olan belli başlı bir filmde.

İşte tam da bu noktada diyoruz ki, madem Sandman episodik bir yapıya sahip, dizi olsa daha iyi olmaz mıydı? Film yaparak bazı noktaların kaçmasına davetiye çıkartmıyor muyuz?

Kafalar karışık Rıhtım yolcuları. Dileriz Sandman cephesinden daha elle tutulur gelişmeler öğrenebiliriz.

Yahu bir de şu ciltleri ateş pahasına satmasanız…