Terry Pratchett’ın Kızı Diskdünya’yı Sonlandırıyor

discworld

Rhianna Pratchett bir süredir Diskdünya hayranlarının kafasını kurcalayan soruyu yanıtladı: Seri devam etmeyecek.

Sizlerin de bildiği üzere fantastik edebiyatın muzip ustası Terry Pratchett geçtiğimiz aylarda hayata gözlerini yummuş ve hayranlarını büyük üzüntüye boğmuştu. Bununla birlikte Pratchett çoğu yazara nasip olmayan bir olaya imza atarak serinin son kitabını ölümünden önce tamamlamıştı. Shepherd’s Crown (Çobanın Tacı) adlı kitap yakında İngiltere ve Amerika’da satışa sunulacak. Üstelik kapağı da geçtiğimiz günlerde görücüye çıkmıştı.

Bununla birlikte serinin hayranları tıpkı babası gibi bir yazar olan Rihanna Pratchett’ın Diskdünya’yı devam ettirip etmeyeceğini, önümüzdeki yıllarda yeni kitaplar görüp görmeyeceğimizi merak ediyordu. Rihanna attığı bir tweet ile bu tartışmalara son noktayı koydu:

Tekrar ediyorum: Yeni Diskdünya kitapları yazmak ya da başkasına bunu yapma izni vermek gibi bir niyetim yok. Onları babama adadım.

Rihanna bununla birlikte Diskdünya ile ilgili yan projelerde (dizi, oyun vs) çalışacağını da çıtlatıyor:

Yan ürünlerde, adaptasyonlarda ve ilintili çalışmalarda yer alacağım. Ama hepsi bu. [Diskdünya kitapları] babamın mirası. Ben de kendiminkini oluşturmalıyım.

Bu açıklamaların ışığında Shepherd’s Crown’un okuyacağımız son Diskdünya romanı olacağını ama bu durumun evreni son ziyaretimiz anlamına gelmeyeceğini açıkça öğreniyoruz. Eh… eski Diskdünya oyunlarının damağımızda kalan tadını düşünürsek günümüzün grafikleriyle yeni bir maceraya atılmaya hayır demeyiz doğrusu.