J.K. Rowling İmzalı “İpekböceği” Ön Siparişte!

ipekbocegi-rowling-ust

J.K. Rowling’in Robert Galbraith mahlasını kullanarak yazdığı Cormoran Strike Serisi’nin ikinci cildi İpekböceği, Pegasus Yayınları etiketiyle ön siparişe sunuldu.

Bildiğiniz üzere J.K. Rowling’in sahte bir yazar ismi kullanarak yayınladığı polisiye serisinin ilk cildi Guguk Kuşu’nu (The Cuckoo’s Calling) geçtiğimiz yıl Türkçe olarak okuma şansına erişmiştik.

Rowling’in yedi kitap olarak planladığı ve özel dedektif Cormoran Strike ile yardımcısı Robin Ellacott’un maceralarını konu alan serinin ikinci cildi İpekböceği de nihayet Pegasus Yayınları etiketiyle raflardaki yerini almaya hazırlanıyor.

Gerçi sizlere daha önce duyurduğumuz gibi yayınevi kitabı geçen ay yayınlamayı planlıyordu. Küçük bir ertelemeyle de olsa kitap şu an ön siparişe sunulmuş durumda.

İlk kitapta özel dedektifimiz Cormoran Strike ile beraber magazin gündeminden düşmeyen ünlü manken Lula Landry cinayetini çözmeye çalışmıştık. İpekböceği’nde ise Owen Quine adlı yazarı öldüren bir katilin peşine düşeceğiz. Gelin, kitabın tanıtım yazısına beraber göz atalım.

ipekbocegi-rowlingRoman yazarı Owen Quine ortadan kaybolunca karısı Leonora, özel dedektif Cormoran Strike’ın kapısını çalar. Leonora ilk başta kocasının ara sıra yaptığı gibi birkaç günlüğüne uzaklaşmak istediğini düşünmüş ve Strike’tan da onun bu kez nerede olduğunu bulmasını istemiştir. Ancak Strike, kayıp yazara ait izlerin peşine düştüğünde işlerin o kadar da basit olmadığını anlaşılır. Owen Quine son yazdığı ve basılması için uğraştığı romanında, yayıncılık dünyasından ve yakın çevresinden birçok kişiyi betimlediği korkunç karakterler yaratmıştır. Eğer roman yayınlanırsa birçok kişinin hayatı kitapta yazılanlar yüzünden alt üst olacak, çirkin sırlar ortaya dökülecektir. Dolayısıyla Owen Quine’i öldürmek isteyebilecek pek çok şüpheli vardır…

Ve kısa bir süre sonra Strike, yazarın cesedini en soğukkanlı insanın bile midesini bulandıracak halde bulduğunda akıl almaz cinayeti kimin işlediğini ortaya çıkarmak ve cinayet sebebini anlamak için amansız bir arayış başlar. Bu büyük, tehlikeli bulmaca aynı zamanda Strike’ı daha önce karşılaşmadığı kadar çetin bir katille karşı karşıya getirecektir…

Biz İpekböceği’nin çıkmasını bekleyeduralım, serinin üçüncü cildi Career of Evil’in (Şeytanın Kariyeri) yurt dışındaki çıkış tarihi belli oldu bile. Rowling’in kapak görseli ile beraber duyurduğu kitabın 22 Ekim 2015’de piyasaya sürülmesi bekleniyor. Eh, Pegasus Yayınları’nın üçüncü cilt için de bizleri fazla bekletmeyeceğini umuyoruz.

23 Haziran’da raflardaki yerini alacak olan kitabın editörlüğünü Gizem Aldoğan, çevirisini ise Zeynep Heyzen Ateş üstleniyor. Künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.