Yeni Çizgi Romanlar Çıkmış Dediler Geldik

iron_man_spider-man

Haziran ayı çizgi roman patlaması tüm coşkusuyla devam ediyor. Üstelik bundan sonra gelecek olanları da düşünürsek bu yıl oldukça bereketli geçiyor!

Arka Bahçe Yayıncılık bu ay sonuna doğru gönderilecek olarak 3 farklı çizgi romanın yeni ciltlerini ön siparişe açtı: Bu yıl Netflix’den çıkan dizisi ile inanılmaz bir başarı sağlayan Daredevil, halk tarafından en çok sevilen çizgi kahramanlardan biri olan Iron Man ve genç dahimiz Flash! Gerekli Şeyler de durur mu, “E bizim de örümceğimiz, shinigamimiz var,” demişler ve patlatmışlar bombayı: Spider-Man ile Bleach!

Marvel’ın renkli dünyasına aşina olanlar için Daredevil çok farklı gelebilir. Çünkü çoğunlukla karanlık dünyası ile diğerlerinin arasından sıyrılıyor kendisi. Arka Bahçe’nin yayınladığı ciltler de onun en karanlık ve en iyi hikayesini içermekte. Okumaya çekiniyorsanız ya da öncesinde bir şey yapmalı mıyım diye düşünüyorsanız hiç gerek yok, hikayeye direk 1. ciltten atlayabilirsiniz. Yıllar önce yine Türkçe çıkan sayılarını  ya da başka bir şeyi okumasanız da olur. Gelin biz de yeni çıkacak olan 4. ciltte neler varmış bir göz atalım:

745864Televizyon dizisi bütün dünyada büyük beğeni kazanan Marvel’ın kör kahramanı Daredevil, hayatı onun gözlerinden görebilen yeni bir sevgili bulmuşken, aynı anda cinayet suçlamalarıyla, bulvar gazetelerinin onu ifşa etmesiyle ve en ölümcül düşmanlarından biri olan Typhoid Mary’nin geri dönüşüyle uğraşmak zorunda kalıyor. En büyük düşmanı Kingpin yıkılmış imparatorluğunu yeniden kurmaya çalışıyor. Ve sürpriz son, Daredevil’ın Marvel Evreni’ndeki yerini sonsuza dek değiştirecek.

Bu ciltte Daredevil(1998) 46-50 sayıları bir araya getirilmiştir.

Iron Man’in ilk cildi yayınlanalı çok oldu. Yenisini basmak için uzun bir süre beklediler ancak değdi mi? Şöyle söyleyelim, eğer ilk cildi beğendiyseniz bunu daha da çok seveceksiniz! Yazılmış en iyi Iron Man hikayelerinden biri ile devam ediyor Arka Bahçe. Buyurun bir bakalım şöyle:

Tony Stark, S.H.I.E.L.D. 745871Direktörü olarak ülkedeki bütün kayıtlı süper kahramanların gizli kimliklerini barındıran bir veritabanına sahip yegane kişiydi. Ama artık S.H.I.E.L.D. yok. Skrulllar’ın Gizli İstilası’nda verilen bir kayıp niteliğindeki uluslararası barış koruma teşkilatı, yerini Norman Osborn’un Kara Hükümranlığı’na ve yeni hayata geçirdiği H.A.M.M.E.R.ına -Nick Fury tarafından kurulan efsanevi güvenlik gücünün daha az hassasiyet ve hiç kuşkusuz daha az hoşgörü barındıran yeniden yapımı- bırakmış halde.

Osborn istediği tüm güce sahip ancak bir eksiği var; en önemli bileşen, kayıt veritabanı ki o da Stark’ın güvende olmasını garantileyebileceği tek yerde saklı; Extremis’le geliştirilmiş beyninin içinde. Tony Stark itibarını kaybetmiş ve kaçar haldeyken en tepe merciden bütün paralı askerlere, gansterlere ve Osborn yardakçılarına emir geliyor; “Bana Tony Stark’ın kellesini getirin!”

Matt Fraction (Uncanny X-Men, Hawkeye, Sex Criminals)’ın yazdığı ve Salvador Larocca (Amazing Spider-Man, Uncanny Avengers, X-Men)’nın çizdiği Invincible Iron Man’in #8-13 sayılarını içerir.

Flash’ı TV dizisi ile birlikte artık herkes tanıyor diyebiliriz. Peki Grodd’u hatırlıyor musunuz? Televizyonda ilk kez S.T.A.R. Labs’de parçalanmış bir parmaklığın üstündeki levhada görülmüştü ismi. Grodd’u daha yakından tanımak ister misiniz peki? Buyrun efenim:

745866

Grodd’un Önünde Diz Çökün.

Ona Kral Grodd diyorlar. Fazlasıyla akıllı, hiper­evrimleşmiş kuyruksuz maymunların vatanı Goril Şehri’nin demir yumruklu hükümdarı. Grodd, Flash’ın güçlerinin kaynağı olan Sürat Kuvveti’nin taşıyıcısı olarak seçildiğine inanıyor. Flash’ın o gücü kendisinden çaldığına inanıyor. Arkasında bir goril ordusuyla gücünü geri çalmaya geldi. Ve bu uğurda Central City’nin yok olması gerekiyorsa varsın olsun. Şimdiye kadar karşılaştığı en büyük tehlikeyi durdurmak için Flash, aklına gelebilecek en beklenmedik müttefiklere başvurmak zorunda; yıllardır savaştığı Haydutlar’a. Captain Cold, Hava Büyücüsü, Heatwave, Ayna Efendisi ve Glider nefret ettikleri düşmanlarıyla omuz omuza çarpışmak zorunda çünkü eğer Grodd’un saldırısı başarıya ulaşırsa tüm insanlıkla birlikte onlar da gorillerin kölesi olacak. Haydutlar ile Kızıl Şimşek, aralarındaki anlaşmazlıkları bir kenara bırakıp Central City’yi kurtarabilirler mi? Başarılı olsalar bile arkaplanda ivmelenen, Flash’ın uğruna savaştığı her şeyi tersine çevirebilecek o çok daha feci tehdidin üstesinden gelebilirler mi? Yaratıcı kalemler Francıs Manapul, Brıan Buccellato, Marcus To ve Marcıo Takara güçlerini, efsane kahramanımızın şimdiye kadarki en aksiyon dolu macerası The Flash: Goril Savaşı için birleştiriyor.

“Francis Manapul ile Brian Buccellato, çizgileriyle ağları deliyorlar.”
IGN-

“THE FLASH, Francis Manapul ve Brian Buccellato sayesinde DC’nin en güzel kitaplarından biri.”­Comıc Book Resources “DC’nin eğlenceli ve en istikrarlı kitaplarından biri”
-Newsarama-

Bu ciltte The Flash serisinin #13 – ­19 arası sayıları toplanmıştır.

Öte yandan Gerekli Şeyler klasik çizgi romanları basmaya devam ediyor. En son X-Men cildini basmışlardı ve sırada Stan Lee’den Spider-Man’in 3. cildi var. Eğer bu kahramanların kökenlerine inip ilk ortaya çıktıklarında nasıllardı, zamanla ne gibi bir değişime uğradılar görmek istiyorsanız Gerekli Şeyler tam size göre bir iş yapıyor:

Spider-Man namı diğer744936 Örümcek Adam, 1962 yılında Amazing Fantasy dergisinin on beşinci sayısında göründüğünden beri beli bir hayran kitlesini kendine bağlamıştır, hemde öyle bir bağlamıştır ki kırk bir sene olmasına karşın halen filmleri çekilmekte bir çok kanalda ara verilmeden çizgi filmleri yayınlanmakta ve dünyadaki milyonlarca okuyucusuna hemen hemen her hafta ayrı bir macerası ile ulaşmaktadır. Gerekli Şeyler ekibi olarak ülkemizde büyük bir eksiklik olduğunu düşündüğümüz Spider-Man’in bütün sayılarını yayınlandığı sıra ile okuyucularımız ile buluşturuyoruz. Türkiye’de basılmamış sayıların olduğu Amazing Spider-Man Klasik serisi yediden yetmişe herkese hitap edecek ve hem çizgi roman okuyucusu hemde Marvel filmlerinin hayran kitlesi için cezbedici bir eser olacak. Serinin orijinal tadını bozmamak için de her fasikülün kapağını orijinal renkli halinde korumaya karar verdik. Bunun bir çok okuyucumuzu mutlu edeceğini umuyoruz. Çok Keyif ile okunacak bir seri başlıyor.

Örümcek Adam’ın dertleri bitmiyor. Yeşil Cin’in New York’un suç dünyasını ele geçirme planlarına karşı durması gerekirken belki de onu en çok bunaltan şey J. Jonah Jameson’ın yani Daily Bugle’ın sahibinin onu gazetesinde halk düşmanı ilan etmesi ve mümkün olan her fırsatta karalamaya çalışması. İşte tam da bu yüzden Akrep ve örümcek avcısı çılgın bir robot ile kapışmak zorunda. Peter Parker olarak ise aşk hayatı çıkmazdan çıkmaza giriyor. Üstüne bir de parasızlık ve May Yenge’nin hastalığı eklenince işler çığrından çıkıyor tabi. Ama büyük dertlerin üstünden büyük kahramanlar gelir. Karşınızda mahallenizin sevimli komşusu Örümcek Adam.

Son zamanlardaki husumeti saymazsak manga severlerin bir numaralı tercihi Gerekli Şeyler oldu son yıllarda. Ünlü mangaları basmasıyla gönlümüzde yer kazandı. Benim favorim olan Bleach’in de 12. cildini hemmen alabilirsiniz! Bleach’in manga olarak orijinalinde şu anda 67. ciltte olduğunu düşünürsek yaklaşık 1/5’i Türkçeye çevrilmiş durumda. Mutluluk verici bir olay bu efendim. Gelin bir de tanıtımına bakalım:

744940Bleach, bölümleri haftalık Shonen Jump dergisinde 2001’den beri yayınlanan ve Zombie Powder’ın mangakası Tite Kubo tarafından yaratılmış olan ünlü manga serisidir. Bleach ilk olarak Ağustos 2001’de Shueisha’nın Haftalık Shounen Jump dergisinde yayınlanmaya başladı. Manganın ilk cildi Japonya’da 1.25 milyon kopya sattı ve bütün seri toplamda 36 milyondan fazla sattı. 2005’te shounen kategorisinde Şogakukan Manga Ödülü’nü aldı. Animeye de uyarlanmış olan Bleach’in ayrıca iki ovası, üç anime filmi, bir rock müzikali ve birçok video oyunu vardır.

Seri, 15 yaşındaki hayaletleri görme yeteneği olan bir lise öğrencisi (İçigo Kurosaki)’nin hayatını anlatır. Rukia Kuçiki isimli bir Şinigami (Ölüm Meleği) bir gün bir Hollow’u (Kötü Ruh) takip ederken İçigo ile karşılaşır. Kötü Ruh ile savaşırken yaralanmasından dolayı güçlerini İçigo’ya aktarmak zorunda kalır. Böylece İçigo ve Rukia’nın maceraları başlar. Birlikte Kötü Ruhları arar, düzensiz ruhlar üzerinde ruh gömme işlemi yani Kidoh yapar ve onları Ruh Toplumu’na (Soul Society) yollarlar.

Hikayenin ilk bölümleri, şinigamilik işinden çok karakterler ve geçmişlerine odaklanmıştır. Olaylar açıldıkça hikâye Şinigami dünyasına diğer bir deyişle Ruh Toplumuna (Soul Society) doğru derinleşmeye başlar.

Umarız yayınevlerimiz satışlardan memnundur da istikrarlarını hiç kaybetmezler.