Biri JBC’yi Durdursun! (Yok, Yok, Tamam İyi Böyle…)

amerikan-vampiri-hellboy

JBC Yayıncılık hızından ödün vermiyor ve bizi iki efsaneyle daha buluşturuyor!

İlk olarak herkesin heyecanla beklediği, ünlü yazar Stephen King ile bir süredir Türkçe olarak takip ettiğimiz en güzel Batman hikayelerinden birini yazan Scott Synder’ın birlikte kaleme aldığı Amerikan Vampiri sonunda geliyor! Çizerliğini keskin hatlarıyla Rafael Albuquerque üstleniyor.

Sonrasında ben size “MIKE MIGNOLA!” desem, siz de “HELLBOOOYY!!1!” diye bağırırsınız değil mi? Aferin size, 500 milyonluk soruyu doğru bildiniz! Hellboy: Yaşayan Ölüler Evi de bizlerle! Gelin, hemen bu iki şaheserin tanıtımlarına ve ön okumalarına geçelim.

En baştan söylemeliyiz, eğer kan ve vahşeti sevmiyorsanız Amerikan Vampiri’ni bir kenara koyun, sizler için daha uygun çizgi romanlar var. Çünkü bu eserin pek çok sayfasında karelerden taşan kan ve parçalanmış bedenler görmeniz mümkün. Orijinal bir iş yaparak sıradan vampir hikayelerinden ayrılıyor bu cilt. En azından yaptığı en iyi şey vampirleri parlayan, seksi bir erkek/kız arkadaştan eski korku verici hallerine, olması gerektikleri hale döndürmesi. Buyurun, tanıtım bültenine ve ön okumasına bir bakalım da siz karar verin nasılmış:

1Kurnaz, acımasız ve zehirli bir yılan kadar tehlikeli Skinner Sweet, kabalığıyla olduğu kadar inatçılığıyla da ün salmıştır. Fakat Amerikan topraklarında rastlanan ilk vampir olan Sweet, alışılagelmiş gece yaratıklarından biri değildir. Daha güçlü, daha azılı bir vampir olan ve gücünü güneşten alan Sweet, yeni bir kan-emici ırkın, Amerikan Vampiri’nin ilk örneğidir.

Mezarından kalktıktan kırk beş yıl sonra, Sweet kendisini genç ve güzel insanların pervaneler gibi Hollywood ışıklarına doğru çekildikleri 1920’li yılların Los Angeles’ında bulur. Ne var ki, genç aktris Pearl Jones’un da keşfetmek üzere olduğu gibi, burada basit insani hırsların ötesinde bir şeyler dönmektedir. Pearl’ün film yıldızı olma hayali kanlı bir kâbusa dönüşünce, Sweet ona intikam alma gücünün yanı sıra, hayatta kalabilmesi için tek şansını da sunar.

On yıllar süren Amerikan genişlemesini ve yaşayan ölülerin evrimini harmanlayan korkunun efsanevi ustası Stephen King, AMERİKAN VAMPİRİ için çizgi romanın yaratıcısı Scott Snyder ve sanatçı Rafael Albuquerque ile bir araya gelerek, VERTIGO serisinin büyük beğeni toplayan ilk beş sayısını birleştiriyor ve bu kitap King tarafından yazılmış yeni bir giriş bölümünü de içeriyor.

3

4

5

6

7

8

Gelelim Hellboy’a. Cehennem kaçkını kahramanımızın Meksika havalarını maceralarına neresinden dalarsanız dalın tatmışsınızdır. Bu seferkinde buna doyacaksınız! Hellboy ile ilgili en çok sevdiğim şeyse, hiç beklemeyeceğiniz bir olay içinden sizi düşüncelere sokması. Nasıl bittiğini anlayamıyorsunuz ama hikayeyi hala kafanızda yaşıyorsunuz. Bu ciltte de maceranın nasıl başladığına, nasıl geliştiğine şaşırarak bir çırpıda bitireceğiniz bir hikaye var. Buyurun buna da tanıtımıyla ve ön okumasına bakalım, ne dersiniz?

Meksika, 1956—Yakın1 bir arkadaşının ölümünün acısıyla cebelleşen, Dünya’nın en iyi okült detektifi Hellboy, sarhoş bir kiralık luchador’a (Meksika Güreşçisi) dönüşmüştü. Ancak şimdi, masum bir genç kızın hayatını kurtarabilmek için, kendi problemlerini bir kenara bırakıp bir zırdelinin korkular evinde şeytani bir kambur, bir Frankenstein canavarı, bir kurt adam ve birkaç vampir kadın ile savaşmak zorundadır.Mike Mignola ve Richard Corben’den oluşan Eisner ödüllü ekip, klasik canavar aksiyonu ile yüklü, bu özgün grafik roman için yeniden bir araya geliyor.

3

4

5

6

7

Her ikisini de okumak için sabırsızlanıyor, bizleri böylesine kaliteli işlerle buluşturduğu için JBC Yayıncılık’a bir kez daha kocaman kocaman teşekkür ediyoruz.