“Hayalperest Çocuk” Ön Siparişte!

hayalperest-cocuk-ustGörkem Kantar Arsoy yepyeni bir çocuk kitabıyla bir kez daha karşımızda: “Hayalperest Çocuk

Zuzu ile Uykucu Baykuş, Zuzu ÇöplüktePuki ile Yaşlı Karga, Rengârenk Tavşanlar İstiyorum gibi çocuk kitaplarının sevilen yazarı Görkem Kantar Arsoy, yeni kitabıyla raflardaki yerini almaya hazırlanıyor.

1980 doğumlu Arsoy, liseyi, üniversiteyi ve yüksek lisansı ABD’de tamamlamış, geri döndüğünden beri de çocuk edebiyatıyla meşgul olmuştu.

Deniz hayal kurmayı çok seven bir çocuktu. Ama bunun için işitmediği azar kalmıyordu! Çevresindeki büyükler, Deniz’in kurduğu hayallerin bir gün ne işlere yarayacağını bilseler, ona hiç kötü davranırlar mıydı?

Hayal kurduğu için azarlanan çocuklar, tanıdık değil mi? Ruhu çocuk kalan her yetişkini çocukluğuna götürebilecek bir çizgide duran Hayalperest Çocukbizlere çok kıymetli an’ları hatırlatıyor.

Deniz süzülen kuş tüyünü dikkatle izlerken onu yakaladığını, kafasına taktığını, Kızılderili olduğunu düşledi… Kabile üyeleriyle ateşin etrafında dönerek dans ediyor, şarkılar söylüyor, davul çalıyordu… İçinde tarif edilmez bir coşku vardı.

Yapı Kredi Yayınları’nca basılan Hayalperest Çocuk’un çizimlerini Kayıp Rıhtım olarak da iyi tanıdığımız Mert Tugen üstleniyor. Kendisi Aylık Öykü Seçkisi’nin 75. Sayısı’nda Satılık Gezegen teması için çizmişti.

Seksen sayfalık bu renkli macera, hayal kurmaktan vazgeçmeyen herkese hitap ediyor. Hayalperest Çocuk’un künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.