Bu Yaz Bodrum’da İki Büyük Fuar Var!

bookcitybodrum

Bodrum bu yaz sadece tatilcileri değil edebiyat ve sanatseverleri de ağırlayacak. Zira kendisi ağustos ayında iki büyük fuara ev sahipliği yapıyor: Bodrum Art Fair ve Bookcity Bodrum Kitap Fuarı.

15-21 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Bodrum Art FairArtı Fuarcılık tarafından organize edilecek ve Konacık’taki Bodrum Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Organizasyonun amacı olarak çağdaş sanat bilincinin büyük şehirlerden sahillere taşınıp yaygınlaştırılması olarak gösteriliyor. Birçok sanatçıyı ve sanat eserini koleksiyonerlerle buluşturacak fuar, gelecekte önemli bir sanat organizasyonuna dönüşmeye hazır gibi duruyor.

25-30 Ağustos tarihlerindeyse Bookcity Bodrum Kitap Fuarı ile Bodrum kapılarını bu kez de edebiyatseverlere açacak. Yine Bodrum Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan fuar, pek çok yayınevi, yazar ve imza gününe ev sahipliği yapacak. Fuarın teması ise “Mavi Anadolu“. Cevat Şakir Kabaağaçlı (Halikarnas Balıkçısı), Sabahattin Eyüboğlu, Azra Erhat, Orhan Burian, Vedat Günyol, Ekrem Akurgal, Nurullah Ataç, Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Adalet Cimcoz akımın öne çıkan yazarlarından. Mavi Anadolucular 1940’lı yılların sanat ve edebiyat anlayışına değerli katkılarda bulunmuşlardı.

2012 Haziran’ında gerçekleşen Uluslararası Bodrum Kitap ve Kültür Fuarı neredeyse hiç ilgi görmemişti. Bu sene işlerin çok farklı gelişeceğine dair umutlar tam. Bizim de gönlümüz her iki fuarın da dolu dolu geçmesi ve fuarların gelenekselleşerek her sene tekrar edilmesi yönünde.