Londra Tiyatrosu’nda Harry Potter Oyunu!

harry-potter-and-cursed-child

J.K. Rowling Twitter hesabı üzerinden hepimizi heyecanlandıracak açıklamalarda bulundu. Harry Potter dünyası, Londra’da bir tiyatro oyununa taşınıyor. Üstelik daha önce anlatılmamış bir hikâyeyle!

Harry Potter and the Cursed Child adındaki tiyatro oyunu gelecek yaz Londra’da oynanacak. Oyun daha çok Harry’nin anne babası Lily ve James Potter’ın Voldemort tarafından öldürülmesinden önceki dönemi işleyecek. İşte Rowling‘in bu yeni oyun hakkındaki açıklamaları:

Gelecek sene Harry Potter ve Lanetli Çocuk isimli yeni bir oyunun Londra’da başlayacağını duyurmaktan da büyük bir heyecan duyuyorum.

Yazar Jack Thorne, yönetmen John Tiffany ve benim beraber çalışmamızın ürünü olan oyun yeni bir hikâye anlatacak.

Daha fazla şey söylemek istemiyorum, çünkü hayranlar için çok heyecan verici olacağını bildiğim bu oyunun sürprizini bozmak istemiyorum.

Ancak bir ön hikâye olmadığını söyleyebilirim!

Kaçınılmaz olan (ve mantıklı!) bir soruyu cevaplayacağım – neden “Cursed Child” bir roman değil? – izleyiciler oyunu gördüğünde,

Eminim ki tiyatronun hikâye için en doğru yer olduğunu anlayacaklardır.

Yıllardır Harry’nin hikâyesini geliştirmem için birçok teklif geldi, ancak Jack, John ve Sonia Friedman benim rüya takımım!

Harry’nin bu henüz anlatılmamış hikâyesini onlarla (ve sizlerle!) paylaşmak çok büyük bir zevk.

Dünyanın bir yerlerinde Harry Potter‘a dair yeni hikâyeler anlatılıyor olması heyecan verici. Fakat bizler bu oyunu izleme fırsatı yakalayabilecek miyiz, emin değiliz.

Oyun hakkındaki gelişmeleri oyunun resmi web sitesinden takip edebilirsiniz.