Peter Jackson Malikanesine Çıkın Çıkmazı’nı Yaptırdı!

peter jackson malikane

Hobbit filmlerinin set tasarımcısını tutan Peter Jackson, seti malikanesinin derinlerine inşa ettirmiş.

Adeta dev bir labirentin içine gizlenmiş olan Çıkın Çıkmazı için, Jackson ile Yüzüklerin Efendisi ve King Kong filmlerinde birlikte çalışmış Bino Smith açıklamalarda bulundu.

Bino Smith’in malikanede inşa edilen Çıkın Çıkmazı için verdiği yol tarifi şöyle:

Çıkın Çıkmazı yeraltında. Oraya ulaşmak için tünellerden geçmelisiniz. Eve ulaşmalı, sonra şarap mahzenini aşmalı ve bir şişeyi kendinize doğru çekmelisiniz. Bir kapı açar, buradan çıkar ve koridorda aşağı inmeye başlarsınız. Yaklaşık 35 metredir, bunu yapmak zorundaydık. Sonra biraz daha aşağı inersiniz, orada bir iskeletle birkaç ceset vardır. Bir ’işkence odası’ benzeri yere gelirsiniz, sonrasında kitaplıktaki bir kitabı çekersiniz ve kitaplık açılır. Böylece Çıkın Çıkmazı’na girersiniz.

Anlatırken biz yorulduk, bir de yürüsek ne kadar sürecek?

Bino Smith bu sırada bununla da sınırlı kalmadığını söyleyip devam ediyor:

Çıkın Çıkmazı’nın ön kapısını açın ve çimenleri geçin. Ağaçların, kale harabelerinin ötesinde Steven Spielberg ve George Lucas’ın her zaman orada bulunduğunu görebilirsiniz. Danny DeVito da onun en iyi arkadaşlarından biri. Ve bu sadece onlar için.

Pekala, yalnız bir şey aklımıza takıldı. İşkence odası, iskelet ve cesetler mi? Eee, neyse bize müsaade. Hadi sonra görüşürüz Peter Jackson!