Ava DuVernay, Black Panther’ı Yönetmeyecek

Ava DuVernay

Marvel’ın MCU CEO’su Kevin Feige ile görüştüğünden beri yönetmen koltuğuna oturması beklenen Ava DuVernay, anlaşmaya varılamadığını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde, ilk olarak Civil War’da karşımıza çıkacak ve 2018’de kendi filmine kavuşacak Black Panther ile ilgili gelişmeleri aktarmıştık. Buna göre Marvel Cinematic Universe’ün (MCU) adından sık söz ettiren başarılı CEO’su Kevin Feige, Ava DuVernay’in kendine has tarzını Black Panther’da görmek istediğinden bahsetmişti.

Son gelişmlere göreyse, DuVernay tarafından gelen açıklamayla bir anlaşmaya varılamadığını öğrendik.

Kendisi yaşadıkları fikir ayrılığını şöyle ifade etti:

Black Panter’ı yönetmek için anlaşma imzalamadım. Açıkçası söyleyebileceğim tek şey, hikayenin nasıl olması gerektiğiyle ilgili farklı fikirlere sahip olduğumuzdur.

Eh, anlaşılan yönetmenin bu kendine has bakış açısı Feige ve ekibi için o kadar da faydalı olmadı. Ancak DuVernay’in sunduğu mazeret de oldukça geçerli ve akla yatkın.

Kendisinin Black Panther ile ilgili sözleri bununla da sınırlı değil:

Black Panther karakterine, Wakanda ulusuna ve onlarla ilgili her türlü görsel şeye bayılıyorum. Onlara [Marvel ekibine] en iyi dileklerimi sunuyorum ve umarım [filmi] görmek için en ön sırada olurum.

Oldukça profesyonel bir cevap vermiş bize sevgili DuVernay. Adını duymak bizleri ne kadar heyecanlandırıyorsa da, sunduğu gerekçeler ve bu tutumuyla da sevgimizi korumayı sürdürdü.