Büyülü Dükkan ile Harbinger

harbingerheader

Büyülü Dükkan bize farklı biz çizgi roman sunuyor. Son günlerde Ninjak ile ünlenmiş Valiant Entertainment’in efsanelerinden Harbinger sessiz sedasız Türkçeye çevrildi!

Valiant sadece ülkemizde de değil, yurtdışında da pek az biliniyor. Birkaç yıl önce yaptıkları çizgi serilerin revizyondan geçirilmesi olayından nasibini alıyor Harbinger. X-Men ile oldukça benzerliklerini görülebilir. Ancak asıl Harbinger’ı X-Men’den ayıran nokta gerçekçiliği. Valiant kurulduğunda serilerinde buna çok önem veriyordu. Harbinger da yenilenme sürecinden geçtiğinden bunu görmek mümkün. Hayat her zaman güzel değil maalesef. Bir çeşit olağanüstü ’güç’e sahip olmak insanı sosyal parya haline getirebilir, belki dibi görebilirsiniz. Bunu arkadaşlarınıza sarılarak atlatamazsınız.

İşte Harbinger bize bu gerçekliği sunuyor. Buyrun tanıtım bültenine bir bakalım efendim;

harbingerSüper güçlere sahip Peter Stanchek, psişik yeteneklerinin yarattığı karmaşadan kaçmak için soluksuz bir yarış içinde. Kurallarını yalnız kendisinin koyduğu bir yarış. Hayırsever bir işadamı ve belki Peter’dan bile büyük güçlere sahip, dostane bir “müjdeci” olan Toyo Harada, ona aile, iç huzuru, öz-kontrol gibi her zaman özlemini duyduğu şeylere kavuşma fırsatı sunduğunda, Peter “Harbinger Vakfı” adındaki gizemli gruba katılmayı heyecanla kabul eder. Fakat Peter, Valiant Evreni’ni temelinden sarsacak, unutulmaz bir yolculuğa savrulurken ilk önemli dersini de alacaktır: Gücün bir bedeli vardır, daima.

Bu cilt, New York Times’ın çok satanlar listesine giren yazar Joshua Dysart (Unknown Soldier) ve başarılı çizerler Khari Evans (Grey Carbon) ile Lewis Larosa’nın (PunisherMAX) hazırladığı ve eleştirmenlerden büyük övgü toplayan serinin ilk beş sayısını bir araya getiriyor.

Bize de artık almak düşer değil mi?