X-Files’ın Mulder’ından Etkileyici Bir Kitap: Kutsal İnek

David-Duchovny

X-Files adlı dizide oynadığı Fox Mulder rolüyle gönlümüze taht kuran David Duchovny bu kez karşımıza bir kitapla çıkıyor! Kutsal İnek’e hoş geldin deyin!

Aslında her ne kadar X-Files ile tanınsa da Californication adlı diziyle de yeni neslin dikkatini çekmişti David Duchovny. X-Files ile birlikte Californication dizisi Altın Küre’ye layık görülmüştü.

X-Files adlı dizide kızkardeşinin uzaylılar tarafından kaçırıldığına inanan bir komplo teorisyenini canlandırıyordu. Kısa sürede dizi oldukça ünlenip Fox kanalının ilk büyük çaplı işine dönüşmüş ve David Duchovny’e de ününü kazandırmıştı. X-Files’ın yapımcısı Chris Carter birçok kez dizinin bu kadar tutulmasının nedeninin David Duchovny olduğunu söylemiş ve övgüler yağdırmıştı.

Ancak yazım hayatına geldiğimizde pek bir şey görmek mümkün değil. Kendisi Princeton Üniversitesi İngiliz Dili bölümünden mezun olup master diplomasını Yale Üniversitesi’nde aynı bölümden aldı. Holy Cow yazdığı ilk kitabı. X-Files dizisinin yıllar sonra yeni sezonu da gelecekken April Yayıncılık’ın bu kitabı bu kadar hızlı bir şekilde dilimize kazandırmış olması harika. Bu yılın ocak ayında çıkışını yapmış olan kitap şu anda Türkçede! Algan Sezgintüredi’nin çevirisini üstlendiği Kutsal İnek adıyla Türkçede yayınlanan kitabın tanıtım bültenine bir bakalım isterseniz;

David Duchovny’den Bir Hiciv Harikası: Kutsal İnek !

kutsal inekBir ineğin gözünden macera dolu bir serüveni anlatan bu ilk kitapta David Duchovny oyunculuğu kadar yazarlığının da güçlü olduğunu gösteriyor. Ünlü oyuncu Californication dizisinde de bir yazarı oynamış ve büyük beğeni toplamıştı. Şimdilerde X-Files’ın yeniden çekilmesiyle gündeme gelen Duchovny, Kutsal İnek sayesinde de adından sıkça söz ettirecek gibi duruyor.

Kutsal İnek, insan ırkının himayesindeki ineklerin başına gelenleri öğrenen Elsie adlı bir ineğin Hindistan Operasyonu adını verdiği bir kaçış projesiyle çiftlikten firar edişini anlatıyor. Hindistan’dan Türkiye’ye, İsrail’den Filistin’e uzanan bu macerada inek Elsie’ye İsrail’e gitmek isteyen bir domuz, Türkiye’ye gitmek isteyen bir hindi ve Camel paketinin üstündeki deve de eşlik ediyor.

Kitabın tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.