Yeniden: İdefix Bugüne Özel Çok Satan Fantastik ve Bilimkurgu Eserlerine %50 İndirim Yaptı!

idefix indirim 10-07-2015

İdefix, daha geçen hafta (2 Temmuz) sadece o güne özel yaptığı %50 indirim den sonra, bugün yine içimizdeki kitap kurdunu doyurmaya geldiler.

2 Temmuz günü İdefix, sadece o güne özel bir indirim başlatmıştı. Çok satan eserleri listelemiş ve onlara tam %50 indirim uygulamıştı. Bizler de o listede yer alan fantastik ve bilimkurgu eserlerini hemen sizler için derlemiş ve “neden onları mutlaka okumanız gerektiğini” yazmıştık.

Şimdi var mısınız sizin için derlediğimiz bu yeni listeye? Yine günü geldi çattı ve %50 indirim ayağımıza geldi. Biz üşenmedik, sırf siz bu güzelim kitaplardan mahrum kalmayın diye yepyeni bir liste hazırladık!

Locke Lamora’nın Yalanları ile başlayıp bizleri hırsızların dünyasına sokan Scott Lynch, eşsiz dünyasının tasvirleriyle de edebiyatıyla tatmin ediyor. Soymayacakları zenginin bulunmadığı, dalaverenin kralları Centilmen Piçler’in bu defaki hedefi Tal Verrar’ın en büyük kumarhanesi!

İlk kitabı okuduysanız zaten bu ikinci kitabı merakla bekliyordunuz. Okumadıysanız, Patrick Rothfuss’un bile kıskandığı bir seriden mahrum kaldınız demektir. Yapmayın, etmeyin bunu kendinize. İçimiz el vermiyor.

Filmi de Ridley Scott imzasıyla yoldayken, filmi gelmeden kitabına göz atın!

Bilimkurgunun yer yer komediyle birleştiği ve Andy Weir’ın özenli çalışmalarının sonucu olarak Mars’ta tek başınıza kalsanız hayatta kalma rehberi görecek bu eseri kaçırmayın!

Kitaplar tehlikelidir. Onları okursanız düşünürsünüz. Düşünürseniz başkaldırırsınız. Otoriteyi sarsarsınız. Siz en iyisi gelin bizimle birlikte hepsini 451 Fahrenheit derecesine yakın. Sonra da eğlence materyalleriyle dolu hayatınızı güle oynaya yaşayın.

Ya da… Guy Montag gibi kitapları yakmakla görevli biriyken bir gün onları okumaya kalkın ve hayatınız alt üst olsun.

Dört büyük distopya eserinden biri olarak görülen ve bunun dışında ciddi bir edebiyat klasiği olan Fahrenheit 451’i hala okumadınız mı yoksa? Kendinizi neden Bradbury’nin yağ gibi akan dilinden mahrum ediyorsunuz yahu?

Yine en büyük dört distopya arasında geçen bir başka eser. Kara Dörtleme olarak da anılan bu dört büyüklerden Aldous Huxley’nin yeri, şüphesiz ki diğerleri arasında bambaşka bir konumda.

Eğer okumadıysanız çok şey kaçırıyorsunuz!

Önceki indirimde ilk kitabı indirimdeydi, şimdi tek cilt halinde tüm seri %50 indirimde! Daha ne isteyelim?

Marslı için bilimkurgu ve yer yer komedinin birleşimi dedik ya, işte Otostopçunun Galaksi Rehberi tüm bunların başıdır.

Hiciv dolu mizahın 5 kitap boyunca bizleri takip ettiği, absürdlüklerin şaşırtıcı biçimde mantıklı açıklamalarla kavuştuğu, galaksiler arası yolculuklarda sayısız uzaylı türünü tanıdığımız bir eser bu.

Bilimkurguyu mizahla birleştiren Douglas Adams, pek çok kişiye havluların kıymetini ve panik yapmamanın erdemini (!) öğretti. Dahası, dünyanın en zeki canlısının insan olmadığını da onun sayesinde öğrendik.

O zaman, panik yapmayın! Onun yerine havlunuzu alıp galakside otostopa başlayın. Çünkü bu kitap %50 indirimde!

İthaki Yayınları tarafından basılmış ve Dost Körpe gibi yetkin bir çevirmenin imzasına sahip bu eser, koca cildinde gotik edebiyatın hükümdarını barındırıyor. Bu edebi lezzetten kendinizi mahrum bırakmayın!

En son İletişim Yayınları’nın iki cilt olarak bu öyküleri bastığından bahsetmiştik sizlere. Ancak İthaki’nin de gayet kaliteli bir iş olduğuna emin olabilirsiniz.

Edgar Allan Poe yahu, daha fazla söze gerek var mı?

Yeni dönemin post-apokaliptik kitaplarından biriyle karşınızdayız! Düşünün ki bir nükleer savaş sonrası dünya mahvoldu. Peki hiç düşündünüz mü, böyle bir durumda yeni ve yıpranmış dünyayı kim yönetecek?

İki güçlü aile öne çıkıyor ve savaşıyor. Bir taraf kaybediyor elbet ve o kaybeden tarafın kızları sırası geldikçe galiplerin erkekleriyle evleniyor. Ama bu düzen nereye kadar devam edecek?

Son önereceğimiz kitap ne fantastik, ne de bilimkurgu. Distopya da değil, ama şiddetle tavsiye ediyoruz. Neden mi? Çünkü o özel bir kitap ve her kitap kurdunun, “kitaplar benim hayatım” diyen herkesin tanışması gereken bir kitap bu.

Okumak hayatınızın vazgeçilmez bir parçası, kütüphaneniz sizin kutsal mabetinizse bu kitaba göz atın. Göz atın ve kitap tutkusunun bir insanda ne boyutlara ulaşabileceğini bu minicik kitapta bulun.

 

Yepyeni indirimlerde, yepyeni listelerle dolup taşan haberlerde görüşmek üzere. Bu sürede cüzdanlarınıza hakim olun, çünkü bu gibi indirimler insanın aklını başından alıyor!