Şemsiye Akademisi TV Dizisi Olma Yolunda

semsiye akademisi

Ülkemizde JBC Yayıncılık tarafından 2 cildi basılmış çizgi roman türünün uç örneklerden bol ödüllü Şemsiye Akademisi, TV dizisi olma yolunda.

Yeni bir süper kahraman dizisi bu, ama onlar bildiklerinize benzemiyor. Flashl’ar, Arrow’lar, Supergirl’ler gibi değiller. Çünkü onlar sorunlu, çünkü onlar daha kendi aralarındaki gerginliği bile çözememiş! Dahası, kendi içlerindeki tüm bu sorunlara rağmen çizgi romanlarının bir dolu ödülleri var.

Konuyu da hemen sizler için özet geçelim:

Dünyada gerçekleşen bir olay sonucu, daha önce çocuk sahibi olmayan 43 kadın hamile kalır. Zengin bir mucit olan Reginald Hargreeves bu çocuklardan 7 tanesini evlat edinerek Şemsiye Akademisi’ni kurar. Bu özel güçlere sahip çocuklar, onları evlat eden adamın ölümünden sonra ayrılır ve kendi yoluna gider. Ama yaklaşık 10 yıl sonra yeniden bir araya gelmeleri gerekir. Üstelik henüz aile içinde çözemedikleri tüm problemleriyle birlikte. Çünkü dünyayı tehdit eden kötü güçler aile sorunları falan dinlemez.

Kıyamet Senfonisi ve Dallas adlı ilk iki cildini dilimizde okuma şansını elde etmiştik. Serinin geri kalanını da okumaya devam edeceğiz gibi görünüyor.

Universal Cable Productions tarafından yayın hakları satın alınan eser, için TV dizisi tanıtımı şu şekilde yapıldı:

Yollarını ayrışlarından 9 yıl sonra, biribirne yabancılaşmış Şemsiye Akademisi üyeleri, işlevsiz ailenin tuhaf güçlere sahip süper kahramanları, dünyayı kurtarmak için nasıl birlikte çalışacaklarını öğrenmek zorundadır. My Chemical Romance solisti, The True Lies of the Fabulous Killjoys’un yazarı Gerard Way tarafından yaratıldı ve Güngezgini’nin çizeri Gabriel Ba tarafından resimlendirildi; Bluegrass Films baş yapımcı olarak atandı.

Evet, doğru duydunuz. Yazarı My Chemical Romance grubunun solisti ve çizeri Güngezgini gibi bir efsanenin çizeri. Hatta Güngezgini nedir diyenler için, bir de güzel bir incelememiz mevcut.

Bol ödüllü dedik, haberimizi son olarak aldığı ödüllerle kapatalım o halde. Gelişmeler için bizden ayrılmayın!

2008 Eisner Ödülü: En İyi Kısa Seri
Amazon.com : 2008 En İyi Çizgi Roman
En İyi Grafik Roman Ödülü
En İyi Kapak Artisti Ödülü
En İyi Renklendirme Artisti Ödülü
En İyi Çizim Artisti Ödülü
Book Expo America : 2009 En İyi Çizgi Roman