Film Stüdyolarının “Kralkatili Güncesi” Savaşı

kralkatili guncesi

Bu yılki San Diego Comic-Con’dan güzel haberler gelmeye devam ediyor. Şimdide Patrick Rothfuss imzalı Kralkatili Güncesi’ni beyazperdeye uyarlamak için bazı film stüdyolarının küçük bir savaş başlattığı haberi geldi.

Hatırlarsanız bundan yaklaşık iki yıl önce Patrick Rothfuss’un epik fantastik serisi Kralkatili Güncesi’nin beyazperdeye uyarlanacağı haberi gelmiş ve 20th Century Fox, eserin film haklarını satın alma opsiyonunu elinde bulundurduğunu açıklamıştı.

Bu haber, eseri bir de beyazperdede görmek isteyen hayranlar tarafından oldukça sevinçle karşılanmıştı.

ruzgarin adiFakat o günden beri bu konuda elle tutulur bir gelişme olmadı, Fox şirketi de sessizliğini sürdürdü. Bu yılki San Diego Comic Con’da ise bu konuda sıcak bir gelişme yaşandı.

Gelen haberlere göre bazı film stüdyoları eseri beyazperdeye uyarlamak için küçük bir savaş başlatmışlar. Aralarında Fox’un da bulunduğu bu stüdyolardan bazıları Warner Bros, Lionsgate ve MGM.

Bu savaşı henüz kimin kazanacağı belirsiz ama bu gelişmelerin oldukça heyecan verici olduğunu söyleyebiliriz.

Görünen o ki, bu gidişle biz serinin üçüncü ve son kitabı The Doors of Stone’u henüz okuyamadan, Kvothe’un maceralarını beyazperdede izlemeye başlayacağız.

Bu serinin kaderi de Game of Thrones gibi olur mu bilemeyeceğiz ama umuyoruz seri tamamlandıktan sonra uyarlama işine girilir. Sözümüz sana Patrick, bitir artık şu son kitabı!

Serinin ilk kitabı olan Rüzgarın Adı’nın künye bilgileri için buraya, ikinci kitap Bilge Adamın Korkusu künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.