Nazlı Eray’ın “Sis Kelebekleri”ne Yeni Baskı!

sis kelebekleri ust

Everest Yayınları, Nazlı Eray’ın baskısı tükenmiş kitaplarını yepyeni kapaklarla yeniden basmaya devam ediyor! Bu defa rotalarında “Sis Kelebekleri” var.

Cemal Süreya’nın, “Olayları ve durumları tersine çevirerek anlatıyor, bir masal dünyasına, bir düş evrenine sokarak anlatıyor. Ama hakçası, güzel anlatıyor. Gerçekten şaşırtıcı bir yazar.” diye yorumladığı Eray’ın, bu kitabında da fantastik edebiyata doyacağız gibi görünüyor.

sis-kelebekleriNazlı, dedesi Tahir Lütfi Tokay’ın geçmişinin peşinden koşmaktadır. Ona adını veren dedesi, henüz bebekken ölmüş ve geriye yalnızca 40 yaşlarındayken çektirdiği bir fotoğrafını bırakmıştır. Tahir Lütfi, Sadrazam Mahmut Şevket Paşa’nın katli üzerine yargılanarak, 1913 senesinde Bahricedid vapuru ile Sinop Cezaevi’ne getirilir. Nazlı, cezaevinin insan fosforu sinmiş taş duvarları, ürkütücü sessizliği, rüzgârın boyun eğdirdiği kavak ağaçları ve Karadeniz’i de içine alan puslu sisi eşliğinde dedesi Tahir Lütfi’nin ve mazinin peşindedir artık.

Sis Kelebekleri, Nazlı Eray’ın pek çok romanında olduğu gibi yine otobiyografik ögeler taşıyor. Sisler içindeki Sinop Cezaevi’nden Mamak çöplüklerinin altında yaşayan insanlara uzanan; dünle bugün, düşle gerçek arasındaki duvarları sarsan bir roman.

Yayına hazırlığını Çiğdem Aldatmaz’ın, kapağını ise Füsun Turcan Elmasoğlu’nun yaptığı kitabın künye bilgilerine buradan ulaşmanız mümkün.