Yeni Kapak Tasarımlarıyla Jules Verne Karşınızda

arzin merkezine seyahat ust

Birbirinden keyifli Jules Verne kitapları, yeni kapak tasarımları ile bundan böyle Alfa Yayınevi’nde! Yayınevinin “Olağanüstü Yolculuklar” adını verdiği diziden şu ana dek toplamda 4 kitap yayımlandı.

Birçoğumuza kitap sevgisi aşılayan, çok önemli bir yazardır Jules Verne. Hiç kuşkusuz bilim ve hayal gücünü bir araya getiren en başarılı eserler ona aittir. Ve işte bu usta yazarın kitapları bir süredir Alfa Yayınları tarafından yeniden basılıyor. Sıradaki kitap ise, hepimizin bildiği ve çok sevdiği “Arzın Merkezine Seyahat“.

Yayınevinin kitaba dair yazdığı tanıtım metni ise şöyle:

Çekingen genç Axel, jeolog ve mineralog amcası Profesör Lidenbrock ve Axel’in âşık olduğu güzel Graüben’in yaşadığı eski Hamburg mahallesindeki küçük evdeki düzen aniden altüst olur.

arzin merkezine seyahat jules verneÇünkü Profesör Lidenbrock eski bir elyazmasında bir kriptogram bulmuştur. XVI. yüzyılın ünlü İzlandalı bilginlerinden Arne Saknussemm bu belgede sönmüş bir yanardağ olan Sneffels’in kraterinin bacasından girerek arzın merkezine kadar gittiğini açıklamaktadır!

Yerinde duramayan Profesör Lidenbrock, Axel’i yanına alarak hemen İzlanda’ya gider. Burada profesörün tam tersine soğukkanlılığını asla yitirmeyen Hans onlara rehberlik eder. Hep birlikte yanardağın gizemli derinliklerine inerler…

Arzın Merkezine Seyahat, Jules Verne’in 1864’te kaleme aldığı bir bilimkurgu romanıdır. Karakterlerin başlarına gelen olağanüstü maceraları tasvir ederken Verne belki de yeteneğinin doruk noktasına ulaşmıştır.

Dizi bünyesinde çıkan ilk üç kitap ise sırasıyla şunlar: Buzlar Sfenksi, Kaptan Grant’ın Çocukları, Karpatlar Şatosu.

Tıpkı önceki kapaklarda olduğu gibi, bu kitabın da kapak tasarımı Yavuz Karakaş’a ait. Çevirisinin Ayşe Meral’e ait olduğu kitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Öyle umuyoruz ki Alfa, Jules Verne eserleri yayımlamaya devam edecek ve bizleri sevindirecek.