Alaycı Kuş Bölüm 2’den Yeni Fragman

Mockingjay Part 2

Suzanne Collins’in kaleme aldığı 3 kitaplık Açlık Oyunları serisinin son halkasını oluşturan filmden yeni bir fragman yayınlandı.

Serinin son kitabı Alaycı Kuş’un 2 film şeklinde vizyona gireceği ilk duyurulduğunda tepki çekmişti hatırlayacağınız üzere. Aynı yöntem ilk olarak Harry Potter’da uygulanmış, onu ise Alacakaranlık takip etmişti. Hatta Hobbit için de bunu söylemek pek tabii mümkün. Yapımcıların ekmek kapısı olarak nitelendirilen bu devam filmlerinin şimdilik sonuncusundayız: Mockingjay Part 2/Alaycı Kuş Bölüm 2.

Başrollerinde Oscar’lı oyuncu Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Julianne Moore, Gwendoline Christie, Natalie Dormer, Woody Harrelson ve geçen yıl kaybettiğimiz usta aktör Philip Seymour Hoffman’ın yer aldığı filmin ilk bölümü geçen yıl vizyona girmişti. Şimdi ise serinin tamamlanma zamanı.

Distopik bir gelecekte geçen seri, başkent Capitol’e bağlı Mıntıkalar’da yaşayan halkın çok zor şartlar altında yaşamasını ve her yıl bu Mıntıkalar içinden seçilen kişilerin bir arenaya kapatılarak ölüm kalım savaşına tabii tutulmalarını anlatıyor. Bir insanlık dramını gözler önüne seren Collins’in romanları tüm dünyada milyonlarca satıldı ve sinemada da büyük ses getirdi.

İlk iki filmde arenada vahşice savaşan insanları izlemiştik. Ama bu sefer işler çok farklı bir boyuta ulaşmış durumda. Katniss önderliğinde Capitol’e karşı ayaklanan Mıntıkalar, unutulmaz bir devrim mücadelesine imza atıyorlar. İlk film aslında sadece yaşanacak olanların bir fragmanıydı, asıl bomba ise filmin ikinci yarısında patlayacak!

Katniss Everdeen ve dostlarının mücadelesini 20 Kasım 2015’te izleyebileceğiz. Fakat şimdi sizleri biraz daha sabırsızlandıracak olan heyecan yüklü fragman ile baş başa bırakıyoruz. Dileyenler buraya tıklayarak ulaşabilir fragmana ya da hemen alttaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.