Gal Gadot, Mankenliği, Role Uygunluğu ve Askeri Geçmişi Üzerine Konuştu

gal gadot

Gal Gadot’un eski bir model olduğunu biliyorduk, ama askeri geçmişini ve Wonder Woman’ı oynamaktaki amacını ne kadar biliyoruz?

Gal Gadot, Wonder Woman olarak seçildiğinde sosyal medyada pek çok kişi onun iç çamaşırları içindeki fotoğraflarını paylaşmıştı. Evet, bu onun kariyerinin bir parçasıydı. O eski bir mankendi. Ancak çoğu kişi onun Wonder Woman gibi güçlü bir kadın için uygun olmadığından bahsediyordu. Fotoğraflar da sözde bunun kanıtıydı.

Ancak çoğu kişi Gal Gadot hakkında pek de fazla şey bilmiyormuş. Kendisi kısa süre önce verdiği bir demeçte İsrail’deki askerliğini (biliyorsunuz, İsrail’de kadınlar da askere gider), annesinin bir jimnastik hocası oluşunu ve Wonder Woman rolüyle hedeflediklerine dair çarpıcı şeyler açıkladı.

İşte o açıklamaları:

Ben İsrail’deki askeri üslerden birindeki antrenörlerden biriydim. Bu nedenle acemilik dönemim normalden daha uzun sürdü. Dört ay sürmüştü ve tamamen sabah 06.30’da kalkmak, koşuya gitmek ve şınav çekmekten ibaretti. Fast&Furious için kamera karşısına geçtiğimde Justin Lin [Fast&Furious 6 yönetmeni] silah kullanıp kullanamayacağımı sordu, çünkü bu kızın [rolün] silahlarda uzman olmasını istiyordu. Böylece bana silahlarla ilgili bir tecrübem olup olmadığını sordu. Ben de ona acemi birliğinde onları kullandığımdan bahsettim; yani hazırlanıp gelmiştim.

Oldukça sportif bir geçmişe sahibim, çünkü annem beden öğretmeniydi. Her zaman arka bahçemizde top oynardım. 12 yıl boyunca dansçıydım. Tenis, basketbol, voleybol, yakartop oynadım; adını siz koyun işte. Tam bir erkek Fatma’ydım. Sporu seviyordum.

Kendimi, sadece kadınları değil, insanları etkilemek için büyük bir şans verilmiş gibi hissediyorum. Benden dolayı değil, Wonder Woman’ın kim olduğu ve ne demek olduğundan dolayı. Burada çok fazla sorumluluk var.

Ne yaparsanız yapın, herkesi tatmin edemezsiniz. İnsanlar daima söyleyecek bir şeyler bulacaktır, çünkü bu onları insan yapan şey. Ve bu sorun değil. Ama benim için, bu benim işim. Benim kariyerim. Benim sanatım. Ne yaparsam yapayım, bunu oldukça ciddiye alacağım ve araştırmamı yapıp en iyisini sunacağım. Sadece parlamak ve insanlara ilham vermek istiyorum. Ve bu benimle ilgili de değil. Bu senaryoyla, hikayeyle ve oyunculukla ilgili. Umarım herkes bunu sever.

Başarıya dair büyük bir hırs var burada. Dileriz Gal Gadot’u önümüzdeki trailer’da daha çok görme imkanı yakalarız da, bu söylediklerini ne kadar uygulayabildiğine dair bir fikir edinebiliriz.

Bu sözlerinden sonra biz onu Wonder Woman olarak daha çok merak eder olduk. Sanki önyargıları da biraz kırdı gibi? Ne dersiniz?