Philip K. Dick’in “Gökteki Göz”ü Yeniden Basıldı!

gokteki goz alfa ust

Yıllar önce 33 kitaplık Metis Bilimkurgu Serisi kapsamında yayımlanan Philip K. Dick’in Gökteki Göz adlı eserinin yeni baskısı Alfa Yayınları etiketiyle kısa bir süre önce raflardaki yerini aldı.

Dick’in 4 kitabını basan Metis Yayınları, az sattıkları gerekçesiyle diziyi 33. kitaptan sonra durdurma kararı almış ve Le Guin’in kitapları hariç başka hiçbir kitabı da 2. kez basmamıştı.

Gökteki Göz haricinde Vulcan’ın Çekici, Alfa Ayının Kabileleri ve Yüksek Şatodaki Adam’ı da dilimizde görme şansına erişmiştik. Ne yazık ki bu kitapları bulmak artık çok güç. Bulunsa da, kurnaz sahaflar tarafından yüksek meblağlar isteniyor olması bu kitapları daha da ulaşılmaz kılıyor. Olan da biz okurlara oluyor ve Philip Dick gibi muhteşem bir yazardan mahrum kalıyoruz.

Yayınevinin Gökteki Göz hakkındaki tanıtım metni ise şöyle:

philip k dick gokteki gozSıradan bir laboratuvar gezisi sırasında gerçekleşen bir kaza sonrasında bir grup ziyaretçi kendilerini garip ve bir o kadar beklenmedik bir deneyimin içinde bulur. Onları kurtarma çalışmaları devam ederken bu sıradan insanlar birbirlerinin zihinlerinin yarattığı bir dizi evrenin içinde hapsolduklarını fark ederler. Ama en derin arzuları ve korkularının yarattığı bu evrenlerin içinde yollarını bulup “gerçek dünyaya” varmaları pek de kolay olmayacaktır çünkü Philip K. Dick’in dünyalarında dualar karın doyurabilir ve yaşadığınız ev aniden bir canavara dönüşüp sizi yutmaya kalkışabilir, cennet ve cehennem bir adım uzakta olabilir.

“Philip K. Dick’in romanları her zaman tanıyabileceğiniz, ama hiç hayal edemeyeceğiniz bir geleceği anlatır.”
-New York Times Book Review-

Metis Bilimkurgu kapaklarına hayran biri olarak, eski kapağı daha çok beğensem de, bu da en az onun kadar başarılı bir kapak olmuş. Kitabın ruhunu yansıtması açısından özenle seçildiği aşikar. Bu da Alfa Yayınevi’nin yaptığı işe ne kadar önem verdiğini gösteriyor bizlere. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Yüksek Şatodaki Adam’ı bir süredir Altıkırkbeş Yayınları aracılığıyla temin edebiliyorduk, bundan böyle Gökteki Göz’e de istediğimiz her an ulaşabileceğiz. Umarız Alfa Yayınları, Lovecraft ve Jules Verne’den sonra Dick külliyatına da el atar ve baskısı olmayan kitapları tekrardan yayımlayarak bizleri sevindirir.

Alfa Yayınları’ndan çıkan kitabın çevirisi tıpkı Metis’ten çıkan baskısında olduğu gibi, Sönmez Güven’e ait. Kitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Haberimizi, sizleri kitabın sitemiz bünyesinde yer alan incelemesine yönlendirerek sonlandırıyoruz. Paralel Evrenlere Bilet: Gökteki Göz adlı incelememizi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.