7. Doktor Açıkladı: “Feminzmi Destekliyorum, Ama Doctor Who Kadın Olmamalı”

yedincidoktor

Doctor Who’nun kadın olarak rejenere olması tartışmasına 7. Doktor Sylvester McCoy da katıldı ve çoğumuzla hemfikir değil.

Sizlerle geçtiğimiz ay paylaştığımız haberimizde, 80’lerde Doktor’un kadın olarak rejenere olmasının planlandığından bahsetmiştik. Dizinin yaratıcılarından Sydney Newman o dönem, dizinin giderek kalitesizleştiğini söylemiş ve Doktor’un bir olarak rejenere olmasıyla ilgili fikrini şöyle dile getirmişti:

Hollwood’un ’Wonder Woman’ portresinden kaçınmak istiyorum, çünkü bu tarz kadın kahramanlar hatasızdır – ve kusursuz bir karakter sıkıcıdır.

Ama bildiğiniz gibi bu fikir hiç hayata geçmedi. Oysa Doctor Who hayranlarını Doktor’un kadın olarak rejenere olması ihtimalini hala tartışıyor. Hatta bunu isteyen ciddi bir hayran kitlesi de oluştu.

İşte tüm bu tartışmlara 7. Doktor’u oynamış Sylvester McCoy da katıldı. The Mirror ile yaptığı söyleşide fikirlerini şöyle dile getirdi McCoy,

Üzgünüm, ama hayır – Doctor Who, tıpkı James Bond gibi, erkek olan bir karakterdir. Eğer bunu politik doğruculuk için değiştirirlerse dizinin popüler bir parçası olan doktor – asistan arasındaki dinamiklerini de bozmuş olurlar. Femizmi destekliyorum, ama kadın bir Doctor Who’ya dair kültürel bir ihtiyaç içinde olduğumuza ikna olmadım.

İnsan düşünmeden edemiyor, Doktor’un ezeli düşmanlarından Missy, The Master‘ın kadın olarak rejenere olmuş hali değil mi? Çok da sevildi ve tam da kötü bir karakterden bekleneceği üzere, büyük de bir nefret yarattı. Yani başarıya ulaştı.

Bakalım Doctor Who‘nun ileriki rejenerasyonlarında bir kadını ne zaman görebileceğiz? Daha doğrusu, görebilecek miyiz?

Siz ne dersiniz? Doktor’u bir sezon da olsa kadın olarak görmek ister miydiniz?