George Martin, Ant-Man Ve Son Dönem Marvel Filmleri Hakkında Konuştu

george martin marvel

George R. R. Martin livejournal adlı bloğunda Marvel filmleri hakkında konuştu ve vizyona yeni giren Ant-Man filmini oldukça beğendiğini dile getirdi.

Bildiğiniz üzere George R.R. Martin yazdığı efsane kitapların yanında sinema ve çizgi roman dünyasında da derin bilgi sahibi bir yazar. Haliyle bu konularda dile getirdiği fikir ve yorumlar bizim için çok değerli. Ne zaman bir film veya kitap hakkında konuşsa hemen kulak kabartıyoruz ve yaptığı yorumlara saygı duyuyoruz. Kendisinin aynı zamanda büyük bir Marvel hayranı olduğunu da bilmeyen yok.

Geçtiğimiz günlerde Martin, livejournal adlı kendi blogunda vizyona yeni giren Ant-Man ve son dönem Marvel filmleri hakkında düşüncelerini paylaştı. Özellikle de Marvel filmlerindeki “kötü”lerden şikayet etti ve konuyla ilgili olarak şu şekilde konuştu:

Marvel filmlerindeki kötü adamların filmin kahramanıyla aynı güçlere sahip olma geleneğinden çok sıkılmaya başladım. Hulk, kötü Hulk olarak Abomination ile dövüştü. Spider-Man, kötü Spider-Man olarak Venom’la dövüştü. Iron Man ise kötü Iron Man olan Iron Monger’la dövüştü (Esniyor). Ben kahramanların daha farklı güçlere sahip kötülerle karşı karşıya olduğu filmler görmek istiyorum. Bu aksiyonu çok daha ilginç bir hale getirir.

Martin, ayrıca Ant-Man’i çok beğendiğini ve Tobey Maguire’lı Spider-Man 2’den beri çekilmiş en iyi Marvel filmi olduğunu dile getirdi. Herkes gibi Wasp karakterini filmde daha çok görmeyi umduğunu dile getiren Martin sözlerine şu şekilde devam etti:

Ant-Man’in düzgün bir hikaye, karakter, mizah ve aksiyona sahip olduğunu düşünüyorum. Çoğu eleştirmen onun şimdiye kadar yapılmış en iyi Marvel filmi olduğunu düşünüyor. Ben o kadar ileri gitmeyeceğim ama Sam Raimi ve Tobey McGuire’ın Doktor Ock’lu ikinci Spider-Man filminin ardından en iyi Marvel filmi olduğunu söyleyebilirim. Elbette birçok filmini sevdim, hala da tüm kalbimle Marvel hayranıyım. Fakat Ant-Man’i ilk Avengers filminden çok, ikincisindense daha çok sevdim. Aynı şekilde her iki Thor filmi ile ikinci ve üçüncü Iron Man filminden de fazla sevdim. Belki ilk Iron Man filminden biraz daha iyiydi ama ben onu da çok sevmiştim.

Son dönem Marvel filmlerindeki aşırı şiddet ve aksiyon olayına da değinmeyi ihmal etmeyen Martin’in bu konudaki düşünceleri ise şöyle:

Ant-Man’de birçok aksiyon sahnesi var, fakat bu asıl olay örgüsünü baskı altına almıyor. Benim son ve ondan önceki Avengers filmiyle olan problemim buydu işte. Bir süper kahraman filminde bir şeylerin havaya uçması, birçok dövüş sahnesi gibi ihtiyaç duyulan bazı şeyler vardır. Fakat bu şeyler (benim mütavazi olmayan görüşüme göre) bildiğimiz, önem verdiğimiz insanların başına geldiğinde işe yarıyor. Eğer çok fazla karakter bolluğu varsa ve bu karakterleri geliştirmek için acele ederseniz, nihayetinde çuvallayabilirsiniz…

Açıkçası George R. R. Martin’in özellikle kötü karakterler hakkındaki görüşlerine katılmadan edemiyoruz. Marvel filmlerinin şimdiye kadarki en büyük problemi de buydu bize kalırsa.

Öte yandan, Ant-Man hakkında görüşleri biz dahil birçok kişinin filme olan ön yargısını kıracaktır muhtemelen… Eh, Martin iyi diyorsa bir bildiği vardır diyoruz ve bize en yakın sinemanın yolunu tutuyoruz.