Avrupa Quidditch Oyunları Turnuvasının İlki Gerçekleşti!

eqc2015 ust

Geçtiğimiz hafta 11 Avrupa ülkesi Quidditch Oyunları’nda kıyasıya mücadele etti.

J.K. Rowling’in bizlere Harry Potter serisinde tanıttığı Quidditch, sadece kitaplarla sınırlı bir kalan hayali bir spor olmaktan çıkalı çok oldu. Öyle ki üniversiteler arası turnuvalarla gündeme gelen bir spor olarak emin adımlarla dünyamızda ilerliyor. Son örneğiyse birincisi düzenlenen Avrupa Quidditch Oyunları oldu!

İtalya’da düzenlenen turnuvada, Fransa İngiltere’yi 90-50 yenerek birincisi düzenlenen oyunların ilk galibi oldu. Dahası, Fransa takımından bir oyuncu omzunu kırmasına rağmen galibiyeti farkla kazandılar. Ayrıca ülkemizi temsil eden Quidditch Derneği de İtalya’nın ardından 6’ıncı olarak, kısıtlı kadrosuyla zoru başardı. Kendilerini tebrik ediyoruz!

Quidditch Dernegi

“Süpürgeler hazır!” komutuyla başlayan oyunda, meşhur kanatlı altın snitch’in yerine bir tenis topu kullanılıyor ve oyunculardan birinin şortuna iliştirilerek tüm sahayı böylece (rastgele) geziyor.

Böyle söyleyince oldukça komik duruyor olabilir, ama hem oyuncular hem de organizatörler bu işi ciddiye alıyor. Bakın kupayı kazanan takım Fransa’nın kaptanı Dennis Jordan ne diyor:

Geçen yıl oldukça büyüdük ve gelecek yıl da devam edeceğiz. Avrupa oyunlarını kazanmamız daha çok kişiye etki edecektir.

Fazla üzülmeyin, çünkü İTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi gibi üniversitelerde de Quidditch takımları mevcut. Biz de ülke olarak bu spordan uzak değiliz. Kim bilir, üniversite kayıtları sürerken belki siz de o takımlardan birinde olacaksınız.