İngiliz E-Kitap Okurları, Korsan İndirmeye Pek Yanaşmıyor

e book legal

Yapılan araştırmalar, kullanıcıların çok küçük bir diliminin korsan olarak e-Kitap indirdiğini gösteriyor.

Radikal gazetesinin yer verdiği haber, İngiltere’de yapılan bir araştırma üzerinden korsanın e-kitap okurlarına pek uğramadığını gösteriyor.

Kantar Media adlı şirketin araştırmasına göre İngiltere’de internet kullanıcılarının %18’inin (7.8 milyon kişiye tekabül ediyor) en az bir kez korsan bir içerik indirdiğini ortaya koyuyor.

Bunlardan %6’sının devamlı olarak bu korsan içerikleri indirdiği görünüşünü öne süren şirket, yaptığı sıralamada e-kitapların korsan olarak indirilmesini en sona koymuş. Yani, araştırmaları sonucu bu devamlı indirmede bulunan kullanıcıların sadece %11’i e-kitapları korsan olarak ediniyor.

Öte yandan araştırma, e-kitap okuyucularının %69 gibi yüksek bir oranının kitaplarını ücretini ödeyerek aldıklarını da ortaya koyuyor.

Elbette bunları hep İngiltere için söyledik. Bir de dönüp kendi ülkemize baktığımızda, e- kitabın lüks tüketim dahilinde değerlendirilmesi (!) gibi saçma bir gerçekle yüz yüze geliyoruz. Haliyle e-kitapların fiyatları basılı kitaplardan pek de farklı değil.

Dileriz ülkemiz ileri gelenleri kitabın bir “lüksolmadığının farkına varır ve bu yüksek vergi politikasını sonlandırırlar.