“Dungeons & Dragons”ın Yeni Uyarlaması Resmen Duyuruldu!

dungeons and dragons ust

Warner Bros ve Hasbro’nun yaptığı resmi duyuruya göre dünyaca ünlü fantastik rol yapma oyunu Dungeons & Dragons, nihayet hakettiği büyük bütçeli bir film uyarlamasına kavuşuyor.

İlk kez 2000 yılında bir D&D film uyarlaması izlemiş ve hüsrana uğramıştık. Evet, kimilerimiz için ne olursa olsun büyüleyiciydi. Oysa geri kalanlar için onca heyecan boşa çıkmıştı. Öyle ki, IMDB puanı 3.6 olan bir filmden bahsediyoruz. Hüsranın boyutlarını varın siz düşünün.

Ancak aldığımız bilgilere göre, bu hüsranı telafi etme gayesinde yeni bir film var yolda! Tam 15 sene sonra D&D’nin rol yapma ve fantastikle dolup taşan temellerinden yepyeni bir uyarlama fışkırmak üzere!

Sözü fazla uzatmayalım ve yapılan resmi açıklamaya birlikte bakalım:

Warner Bros Pictures, Hasbro’s Allspark Pictures ve Sweetpea Entertainment dünyanın en popüler rol yapma oyunu Dungeons & Dragons’dan uyarlanan uzun metrajlı bir filminde önemli bir adım attılar. Hasbro’dan Brian Goldner ve Stephen Davis, Sweetpea Entertainment’tan Courtney Solomon ve Allan Zeman ile Roy Lee (“The LEGO Movie,” “How to Train Your Dragon”) filmin yapımcılığını üstlenecekler.

Projeye verdiği önceliği vurgulayan Warner Bros, The Conjuring 2, ve Wrath of the Titans filmlerinden tanıdığımız David Leslie Johnson tarafından çoktan yazılmış olan bir senaryoya bile sahip!

Warner Bros Pictures‘ın başkanı Greg Silverman’ın yaptığı açıklama şöyle:

“Dungeons & Dragons dünyasının beyazperdede hayat bulacak olmasından  dolayı oldukça heyecanlıyız. Sinema severlerin tutkuyla bağlı oldukları tür olan fantastiğin kıyas kabul etmez biçimde en bilinen markası.  D&D’nin yaratıcılıkta sonsuz imkanlara sahip olması, film yapımcılarımız için hem hayranlarına hem de türe yabancı olan sinema severlere zevk ve heyecan verecek muazzam fırsatlar sunmakta.”

Açıklamalar bunlarla da sınırlı kalmıyor ve ardı ardına gelmeye devam ediyor. Bu defa Hasbro’nun genel müdür yardımcısı ve içerik şefi Stephen Davis’in açıklamasına kulak veriyoruz:

“Unutulmuş Diyarlar’ın zengin fantastik dünyasını hayata getirmek büyük bir şans, ve Warner Bros’un yaratıcı gücüyle birlikte filmleri büyüleyici biçimde tutkulu olan, yılların D&D hayranlarına hikayeler anlatmak için kullanacağız.
D&D, herşeyi başlatan bir rol yapma oyunudur. Ve biz şimdi D&D efsanesinde hayranların tutkularının fitilini daha önce hiç yapılmamış bir şekilde ateşleyecek fırsatlara sahibiz.”

Ününü ilk olarak 1974’de kazanan Dungeons & Dragons, bu tarihten itibaren tüm dünya genelinde milyonlarca oyuncuyu kendine hayran bıraktı. Bu devasa popularitesi kırk yıldır sayısız yazar, yönetmen, oyun tasarımcısı ve diğer yaratıcı profesyonelleri etkilemişti.

Sweetpea Entertainment’tan Courtney Solomon da bunca yıl aradan sonra bu büyük fantastik dünya efsanesi D&D’nin beyazperdede hayat bulmasından ötürü heyecanlı olduğunu, bunda en büyük katkının Warner Bros’un olduğunu söyledi.

Bu üç önemli şirketteki isimlerin de söylemiş olduğu gibi yılların efsanesi Dungeons & Dragons’ı  beyazperdede seyredebilecek olmak bizleri de bir hayli heyecanlandırdı. 2000 yılında New Line Cinema tarafından yapılmış olan Dungeons & Dragons fiyaskosundan sonra Warner Bros’un devreye girmesi büyük umut vadediyor.