İthaki’den Yepyeni Bir Korku Romanı Geliyor: “Kafes”

kafes ust

İthaki Yayınları’ndan korku-gerilim türünde yepyeni bir roman ülke kara sularına girmeye hazırlanıyor: “Kafes

Josh Malerman, henüz ülkemizde tanınmayan bir yazar. Zaten Kafes (Bird Box)’de daha önce yayınlanan kısa öykülerini saymazsak onun ilk romanı. Malerman, aynı zamanda “The High Strung” adlı grubun da solistliğini yapıyor.

Kafes, yurtdışında ilk olarak geçtiğimiz yılın mayıs ayında yayınlandığında oldukça ses getirmişti. Amazon’da haftalarca 1 numarada kalmasının dışında, aralarında Bram Stoker ve Shirley Jackson ödüllerinin de bulunduğu dünyaca ünlü korku ödüllerinde finale kalmış, bazılarında da birinciliği elde etmişti.

Bakalım Kafes, bizde hak ettiği ilgiye kavuşabilecek mi ya da kabuslarımıza girmeyi başarabilecek mi, bekleyip göreceğiz. Film hakları da Universal tarafından çoktan satın alınmış olan kitabın adını anlaşılan önümüzdeki yıllarda sık sık duyacağız.

İthaki Yayınları tarafından şu an ön siparişe sunulan kitabın 7 Ağutos Cuma günü raflardaki yerini alması bekleniyor. Gelin şimdi kitabın tanıtım yazısına beraber göz atalım.

kafesDışarıda bir şey var…Görülmemesi gereken korkunç bir şey… Ona atılan bir bakış kişiyi ölümcül bir deliliğe sürüklüyor. Ne olduğunu ve nereden geldiğini ise kimse bilmiyor.

Malorie ve iki çocuğu, olayların başlangıcından beş yıl sonra hayatta kalmayı beceren bir avuç insan arasındaydı. Nehrin kenarındaki terk edilmiş bir evde çocuklarıyla yaşayan Malorie, ailesinin güvende olabileceği bir yere gitmenin hayalini kuruyordu. Fakat onları bekleyen yolculuk tehlikelerle doluydu. Tek bir yanlış hamle ölümlerine yol açabilirdi. Ve onları takip eden bir şey vardı.

Bu bilinmeyene doğru gözbağının karanlığında yaptığı yolculukta Malorie sık sık geçmişi hatırlıyordu. Bilinmez tehlikenin karşısında bir araya gelerek hayatta kalmaya çalışan, kendisini de aralarına kabul ederek onu da kurtaran ev arkadaşları teker teker aklına geliyordu: Bir zamanlar yabancı olan bir grup insanın birer birer kapısını çaldığı evde kurdukları ortak hayat… Ancak sağ kalan ve kapılarını çalan insanlar arttıkça ortaya yüzleşmeleri gereken bir soru çıkmıştı: Herkesin aniden delirdiği bir dünyada kime güvenilebilirdi?

Ülkemizde korku-gerilim türünde yayınlanan kitapların ne kadar az olduğunu düşünürsek Kafes, türü sevenler için bulunmaz nimet olmalı. Özellikle Peter Straub ve Hugh Howey gibi yazarların roman hakkındaki olumlu düşünceleri insanı bir hayli meraklandırmaya yetiyor.

Çevirisini Aslı Dağlı’nın, yayına hazırlığını ise Tuğçe Aysunun gerçekleştirdiği kitabın kapak çalışması ise Şükrü Karakoç’a ait.

Kitabın künye bilgilerine ulaşmak için buraya, ÖN OKUMA içinse BURAYA tıklayabilirsiniz.