Potkal’dan Yeni Bilimkurgu: Tanrım Beni Görünür Kıl

TanrimBeniGorunurKilKap.indd

Bir Türk yazarın kaleminden çıkan bilimkurgu romanı “Tanrım Beni Görünür Kıl” kısa bir süre önce Potkal Kitap Yayınları’ndan çıktı.

Nilüfer Önder’in kaleme aldığı bu kitap, aslında ilginç bir olayla karşı karşıya. Geçtiğimiz günlerde NASA’nın, yaşadığımız gezegenin ikizini bulması ve ona Kepler-452b ismini vermesiyle kitabın konusu benzerlik gösteriyor.

Henüz Kepler-452b keşfedilmeden önce kaleme alınan bu kitap, “özgün” tanımını hak ediyor. Kitabın tanıtım metnini okuduğumuzda ise daha fazla merak ediyoruz zira oldukça ilgi çekici bir konuya sahip.

Bu dünyada elde edemediklerini elde eden ama bunlardan mutluluk duymayan bedeninle karşılaşsan? Ve en çok kendini kıskansan?

tanrim beni gorunur kilYıl 2185…

Zamanın en güçlü uzay bilimleri araştırma merkezi olan HNA, uzun yıllar yaptığı araştırmalar sonucunda Dünya’nın ikizini, Yeni Dünya’yı bulur. Ve bu yeni gezegendeki insanlığı, varlığımızdan haberdar etmek için başlatılan proje kapsamında beş bilim adamı Yeni Dünya’ya gönderilir. Ancak Jordon, Karin, Tilet, Nadine ve Grek’in, Yeni Dünya’daki insanlığın arasına karışıp, hiç ummadıkları bir anda yeni gezegenin sunduğu gerçeklerle yüzleşmeleri, projenin seyrini tamamen değiştirir. İki dünya ve iki insanlık arasındaki gizli bağı çözme savaşları, kendi hayatlarına dair aradıkları cevaplar, aşkları ve var olma çabaları…

İkinci bir şansın, ikinci bir yaşamın olsa? Peki ya zaten, başka bir gezegendeki hayatına göre ikinci bir şansını yaşıyorsan?

Türkçe bilimkurgu romanlarına önemli bir katkı niteliği taşıyan “Tanrım Beni Görünür Kıl“, aynı zamanda Nilüfer Önder’in ilk kitabı. Okurunu bambaşka bir gezegene yolculuğa çıkaran yazar, yeterince ilginç bir kurguyla, evrenin bir başka yerindeki akıllı yaşamı irdeliyor.

Potkal Kitap’tan çıkan kitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Nilüfer Önder’e de yazarlık hayatında başarılar diliyoruz. Umuyoruz daha nice kitaplarla raflarımıza konuk olur.