Hobbit: Beş Ordular Savaşı Genişletilmiş Versiyonu +18 Olacak

hobbit battle of five armies

Peter Jackson, Hobbit gibi bir eserden +18 bir film çıkarmayı başardı. Ne diyelim?

Hobbit Üçlemesi’nin son filmi Beş Ordular Savaşı (The Battle of the Five Armies)’in beklenen genişletilmiş versiyonu (extended edition) duyuruldu. Duyuruldu da, ilginç biçimde +18 olacağı da ilan edildi.

J.R.R. Tolkien ve Hobbit’i yazım süreci düşünüldüğünde nasıl olup da Hobbit’ten bir +18 film çıkartıldığına şaştık kaldık. Jackson’ın yaptığı açıklamaya göre, bunun nedeni ultra şiddet sahnelerinden dolayı olacakmış.

Ayrıca, filmle ilgili gelen son açıklamaya göre, bu genişletilmiş versiyon için önceden belirlenen 3 Kasım 2015 tarihi de rafa kaldırıldı. Bunun yerine, sizlere geçtiğimiz günlerde duyurduğumuz, Hobbit Üçlemesi’nin tamamının genişletilmiş versiyonlarının sinemaya gelişiyle bizlerle buluşacak. Başka bir deyişle, Beş Ordular Savaşı’nın tarihi 13 Ekim 2015 oldu. Dahası, onu ilk kez beyaz perdede göreceğiz.

Kafalar karışık. Bakalım son filmde pek çok hayranı üzen Peter Jackson bu ultra şiddet sahneleriyle ilgiyi geri toplayabilecek mi? Yoksa Tolkien ruhuna iyice ihanet etmiş mi olacak? Elbette son filmde Hobbit’in dışına çıkarak Silmarillion’a uzanmıştı. Fakat bakalım bunlar kafamızdaki Orta-Dünya ile ne kadar örtüşecek?

İzleyip göreceğiz.