Bilimkurgu Kulübü’nün Kısa Öykü Yarışması Sonuçlandı

bilimkurgu kulubu 2015 yarisma

Türkiye’de bilimkurgunun gelişip yaygınlaşması ve bu alanda üretimin desteklenmesi amacıyla General Mobile ve Bilimkurgu Kulübünün ortaklaşa düzenlediği “2100 yılında akıllı cihazların hayatımızdaki yeri ve önemi” temalı kısa öykü yarışması dün nihayete erdi.

Türkiye‘nin her yerinden gelen öykülerle yoğun bir katılımın gerçekleştiği ve toplamda 102 öykünün değerlendirmeye tabi tutulduğu yarışmada ilk 3 açıklandı. Kazanan isimler sırasıyla şöyle:

  1. “Güney Treni” adlı öyküsü ile Evrim Kılıç,
  2. “Tanrıların Günbatımı” adlı öyküsü ile Serdar Kazak,
  3. “Uygulama: Sen” adlı öyküsü ile Aşkın Güngör (Tanıdık ve sürpriz bir isim.)

İlk üç haricinde yarışmanın jürisinde yer alan Berkay Kılıç, Bülent Akkoç, Gürhan Öztürk, Hande Taşkın, İsmail Yamanol, Kadri Kerem Karanfil, Mecit Ünal, Müfit Özdeş, Orkun Uçar, Sezar Erkin Ergin, Sinan İpek ve Şevket Karadayı gibi isimler tarafından beğenilerek dereceye giren ve özel ödülleri almaya hak kazanan isimler sırasıyla:

“Penguen” isimli öyküsü ile Anıl Efkan SakallıoğluJüri Özel Ödülü
“İz” isimli öyküsü ile Ebru GüventürkAltın Mansiyon
“Tuğla” isimli öyküsü ile Nur İpek Önder MertGümüş Mansiyon
“Seninle İki Dakika” isimli öyküsü ile Nevin YeniBronz Mansiyon

Ödüller

bilimkurgu kulubu 2015 yarisma poster

Yarışmada ip göğüslemeyi başaran Evrim Kılıç‘a Discovery Airikinci olan Serdar Kazak‘a General Mobile Tab8 ve kendisini jüri üyeleri arasında beklerken yarışmacılar arasında çıkan, üstelik üçüncülüğe layık görülen yazar Aşkın Güngör‘e ise Türkiye’nin ilk bilimkurgu dergisi Antares’in tam seti hediye olarak gidiyor.

Öykülerin Yayımlanması

1 Eylül‘den itibaren mansiyon ödülü kazanan öykülerden başlayarak 1. ye doğru her gün bir öykü Bilimkurgu Kulübü‘nün resmi sitesinde yayımlanacaktır. Gerçekleşmesi muhtemel bir olayın duyurusu ise şu sözlerle yapıldı:

Ayrıca yarışmaya gönderilen öykülerden bir seçki hazırlanması ve bu seçkinin kitap olarak basılması yönünde bir proje de söz konusudur. Bu projeye ilişkin bilgi ve detaylar ilerleyen zaman içerisinde duyurulacaktır.

Bilimkurgu Kulübü’nün teşekkür notu ise şöyle:

Yarışmaya çeşitli yaş gruplarından pek çok insan katıldı. Yarışmanın en küçük katılımcısı ise “2100 Yılına Hoşgeldin Kurgucan” isimli öyküsüyle 13 yaşındaki Burhan DEMİR oldu. Yarışmaya İzmir’den katılan ve gönderdiği öyküsüyle jüri üyelerini neşeye boğan genç yarışmacımıza, jüri üyemiz Orkun Uçar, bir adet imzalı kitabını gönderecektir. Ayrıca Bilimkurgu Kulübü olarak, bu genç arkadaşımızı yakın takibe alacak ve yazınsal gelişimine destek olmaya gayret göstereceğiz.

Değerli öykülerini bizimle paylaşan ve yarışmamıza katkıda bulunan tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyor, ileride düzenleyeceğimiz yarışmalara da katılımlarını bekliyoruz. Ayrıca şu sıcak yaz günlerinde değerli vakitlerini ayırarak büyük bir titizlikle görevlerini yerine getiren seçici kurul üyelerimiz ile ödüllerin mali yükünü omuzlayan General Mobile şirketine de şükranlarımızı sunuyoruz.

Unutmayın ki bu yarışmanın asıl kazananı bilimkurgu edebiyatımız olmuştur… Saygı ve sevgilerimizle…

Bizler de Kayıp Rıhtım olarak kazananları tebrik eder, bu anlamlı yarışmanın uzun soluklu olmasını temenni ederiz.