Star Wars Episode IX’un Yönetmeni Belli Oldu!

star wars ust

Sizlere Disney’in bu yılki D23 etkinliğinden yepyeni Star Wars haberleri getirdik!

Disney’in California’da gerçekleşen bu yılki D23 etkinliğinden bomba haberler art arda gelmeye başladı bile. Bunlardan şimdilik ilgimizi en çok çeken tabii ki Star Wars cephesinden gelenler oldu.

Biz her ne kadar bu etkinlikten yeni bir The Force Awakens fragmanı bekliyorduysak da, bunun zaten daha önce gerçekleşmeyeceği açıklandığından o konuda hevesimizi ileri bir tarihe atalım ve sizlere yepyeni heyecan verici gelişmeleri aktaralım.

Geçtiğimiz aylarda yeni üçlemenin son filmi olacak olan Star Wars Episode IX’u yönetecek isim hakkında söylentiler dolaşıyordu etrafta ve nihayet bu konu resmiyete kavuştu. Episode IX’un yönetmeni olarak açıklanan isim Colin Trevorrow oldu.

Colin Trevorrow’u en son gişe canavarı Jurassic World’den tanıyoruz, kendisi aynı zamanda Zaman Yolcuları (Safety Not Guaranteed) isimli başarılı filmin yönetmeni olarak da biliniyor. Trevorrow ismi film için tahmin edilenler arasındaydı zaten, o yüzden çok fazla sürpriz olmadı diyebiliriz.

D23 toplantsına katılan LucasFilm başkanı Kathleen Kennedy ise seçilen yönetmen hakkında şu sözleri sarfetti.

Colin, Zaman Yolcuları filmini izlediğimden beri birlikte çalışmak istediğim insanlardan biriydi. O filmin gücü, Jurassic World’ün muazzam başarısıyla birleşerek Colin’in ne kadar usta bir film yapımcısı ve hikaye anlatıcısı olduğunu gösteriyor. Colin gibi inanılmaz bir yeteneğin ailemize katılması ve Star Wars evrenine adım atması bizi çok heyecanlandırıyor.

Yönetmen Colin Treverrow’sa, Star Wars evrenine dahil olmasıyla ilgili heyecanını şu sözleriyle paylaştı.

Bu bir iş veya görev değil. Bu hikaye anlatıcıları, film yapımcıları, sanatçı ve zanaatkarlardan oluşan olağanüstü bir grubun çevrelediği bir kamp ateşinin başında bir koltuk. Biz daha genç bir jenerasyona yeni hikayeler anlatmakla görevlendirildik; çünkü bizlerin sahip olduğu şeyi onlar da hak ediyor: bizim diyebilecekleri bir efsaneye. Bunu bize George Lucas’ın aşıladığı sınırsız yaratıcılık, yepyeni keşifler ve umut ile birlikte gerçekleştireceğiz.

2019’da gösterime girmesi planlanan Episode IX’un önünde daha çok yol var. Eh, bizde Treverrow’a bu yolda başarılar dileyelim o halde.

D23 etkinliğinden gelen bir diğer haberde gelecek yıl vizyona girecek olan Star Wars spin off’u Rogue One’dan.

Filmin oyuncu kadrosu resmi olarak açıklandı. Mads Mikkelsen gibi sürpriz isimlerin bulunduğu tam kadro şu şekilde; Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Jiang Wen, Forest Whitaker, Riz Ahmed, Mads Mikkelsen and Alan Tudyk.

Film’den gelen ilk resmi fotoğrafsa dün itibariyle yayınlandı ve tek kelimeyle harika görünüyor.

star wars alt1

Haberimizi Drew Struzan tarafından hazırlanan harika bir The Force Awakens poster çalışmasıyla noktalayalım. Bakalım, bu yılki D23 etkinliğinden daha ne gibi sürpriz haberler gelmeye devam edecek, bekleyip göreceğiz.

star wars alt2