Jack London’ın “Demir Ökçe” Romanı Bu Defa İthaki Etiketiyle Geliyor

demir-okce-ust

Jack London‘ın 1908 yılında yazdığı başyapıtı Demir Ökçe, İthaki Yayınları tarafından yeni bir çeviriyle tekrar yayımlanıyor.

Beyaz Diş, Vahşetin Çağrısı, Uçurum İnsanları Suikast Bürosu ve Martin Eden gibi yapıtlarıyla edebiyat dünyasının önde gelen isimlerinden olan Jack London‘ın, İthaki‘den daha önce de birçok kitabı çıkmıştı. Bu kitabı ise yayınevinin bünyesine ilk defa giriş yapıyor.

London‘ın ne kadar ileri görüşlü bir yazar olduğunu anlamamız açısından çok önemli bir yerde bulunuyor bu eser. 100 yıldan fazla bir zaman önce yazılıp da, günümüzdeki kapitalist sistemin ruhunu bu kadar iyi yansıtabilmek her yazarın harcı değil zira.

Kimi kaynaklarda distopya olarak da geçen Demir Ökçe‘nin yayınevi tarafından yayımlanan tanıtım bülteni şu şekilde:

demir okce jack london“Sözlerimin hiçbirinin sizi etkileyeceğini sanmıyorum,” dedi.
“Çünkü sizde etkilenecek ruh yok. Siz, omurgasız, solucan gibi birer yaratıksınız. Burnunuz havada, Demokratız, Cumhuriyetçiyiz, diyorsunuz…

Siz, tükürük yalayıcı asalak yaratıklarsınız. Plütokrasinin kuklalarısınız siz. Sırtınızda Demir Ökçe’nin kan kırmızı uşak üniformasıyla kalkmış özgürlük aşkı denen modası geçmiş sözler kullanıyorsunuz.”

İthaki Yayınları‘nın “Dünya Klasikleri” dizisi kapsamında yayımlanan kitabın çevirmeni Şemsa Yeğin, editörü ise Alican Saygı Ortanca. Dizinin önceki kapaklarında olduğu gibi bu kapak tasarımı da Şükrü Karakoç‘a ait.

21 Ağustos‘tan itibaren raflardaki yerini almaya başlayacak olan eserin künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.