Seçkide Yetmiş Dördüncü Ay

deprem ust
Çizim: Tarık Kaplan

Huzurlu bir yaz esintisinin altında bir kelime. Geri dönüşler. Travmalar. Düşen yüzler. Bin hafızada bin hatıra. Her biri birbirinden eşsiz bir kar tanesi –değil.- Hayat bayağılaşıyor, ölümler sıradanlaşıyor. Fakat koca bir hafıza bir olguyu unutamıyor.

Yere bir şeyler oluyor. Saklandığımız kovuklarımız bizi istemiyor. Güvenceli battaniyelerimiz üzerimizden kayıyor. Kendi kafesimize tıkılıyoruz. Yer kırılıyor. Yerden gaz çıkıyor. Hava çıkıyor. Geleceğe saçılan sonsuz hayalet çıkıyor. Geceleri yatak odalarımızda dolaşan zombiler tırmanıyor. Tüm inşaat malzemimizi onlara karşı barikatlar yapmaya kullanmaya itiyorlar.

Yer öyle bir yarılıyor ki, içinden düşman bir şeytan çıkıyor. Bu kara şeytan, iyi şeyler düşünen insanların hafızalarına dokunuyor. Oraya Deprem’in hayaletlerini, zombilerini, geri dönüşlerini, kokusunu aşılıyor. Bu şeytan kendini unutturmuyor. En çok korktuğumuzsa bu.

İşte bu şeytanı bizlere anlatan 8 öykücü:

İra Deorum adlı öykü seçkisi Arif Anıl Özdil

Yıkıntılarda Yitirdiklerimiz adlı öykü seçkisi Ege Emir Özkan

Deprem Saati adlı öykü seçkisi Emre Çelik

Kadim Suret adlı öykü seçkisi Gökhan Tiritci

Yüzleşme adlı öykü seçkisi Pınar Kumsal Başdağ

Kutsal Bir Gece adlı öykü seçkisi Ruhşen Doğan Nar

Yapay Tanrı adlı öykü seçkisi Sefa Tursun

Nihayet adlı öykü seçkisi Selçuk Gökhan Kalkanoğlu

Bu ayın görseli, aramızdan bir isimden, Tarık Kaplan’dan geldi. Kendisine teşekkür ediyoruz!

Eylül ayının teması “YAMYAM” olarak belirlendi. Öykülerinizi ikinci hafta sonuna kadar oykuseckisi@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.

İyi okumalar,
Özgürcan “Amras Ringeril” Uzunyaşa