Lovecraft Toplu Eserleri 7. Ciltle Sona Eriyor

dunwich-horror

Alfa Yayıncılık‘ın yıl başından beri yayımladığı Lovecraft Toplu Eserleri, 7. ciltDunwich Dehşeti” ile birlikte sona eriyor.

Yayınevinin aylarca süren özverili çalışmaları sayesinde Howard Phillips Lovecraft gibi önemli bir yazarın tüm külliyatı yeniden basılarak raflara sürüldü. Bizlere ise, tüm seriyi satın alıp keyifli bir şekilde okumak kaldı.

Cthulhu Mitosu‘nun en önemli karakterlerinden Yog-Sothoth‘un ilk defa ana karakter olarak karşımıza çıktığı Dunwich Dehşeti‘ni de içinde barındıran kitapta yazardan farklı metinler de bulacaksınız.

Ayrıca, Dunwich Dehşeti‘nin 1970 yılında Daniel Haller tarafından “The Dunwich Horror” adıyla beyazperdeye aktarıldığını da hatırlatalım. Oscar‘lı Ed Begley, Altın Küre‘li Sandra Dee ve Oscar adaylığı bulunan Dean Stockwell‘in başrolleri paylaştığı film, ne yazık ki iyi bir uyarlama olarak görülmüyor. Yine de bir Lovecraft eserinden yola çıkılarak sinemaya uyarlanmış olması, filmi ilgi çekici kılıyor.

Lovecraft’ın akıllara zarar dehşetengiz hayal gücünde bir kez daha kaybolmaya hazır mıyız? İşte karşınızda yayınevinin hazırladığı mini tanıtım yazısı:

dunwich dehseti hp lovecraft

New England’ın küçük bir kasabasında gizemli bir şekilde dünyaya gelen oldukça tuhaf bir çocuk; Necronomicon’un büyülü ve kuvvetli sözcükleriyle yayılan lanet ve bu laneti ortadan kaldırmaya çalışan bir grup insan…

“Cthulhu Mitosu”ndan parçalar taşıyan Dunwich Dehşeti’nin olağanüstü âlemine korku edebiyatının en çarpıcı metinleriyle girin.

Edgar Allan Poe ile birlikte Gotik edebiyatın babalarından sayılan Lovecraft‘ın yayınevinden çıkan önceki kitapları ise sırasıyla şunlardı: Delilik DağlarındaCharles Dexter Ward Vakası, Bilinmeyen Kadath’a Düş Yolculuğu, İki Novella, Herbert West: Diriltici ve Cthulhu’nun Çağrısı.

İlk 6 ciltte olduğu gibi, bu cildin çevirisi de Hasan Fehmi Nemli‘ye ait. Böylece yıllar önce Dost Kitabevi‘nin bastığı fakat günümüzde fiziksel olarak bulmanın iyice zorlaştığı 3 ciltlik Lovecraft Toplu Eserleri, 7 cilde çıkmış oldu.

Kapak tasarımını Elif Çepikkurt’un editörlüğünü ise Melis Oflas’ın üstlendiği eserin künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Alfa Yayınları’na, Lovecraft eserlerine göstermiş oldukları özen için teşekkür ediyor ve henüz bu esrarengiz adamın hayal gücü ile tanışmamış olanlara ise, bir an önce bu 7 ciltlik enfes seti edinmelerini öneriyoruz.

Haberimizi sonlandırmadan önce, bugün Lovecraft‘ın 125. doğum günü olduğunu da belirtmek isteriz. İyi ki doğdun Lovecraft ve iyi ki bizleri bu güzel eserlerle buluşturdun. Sonsuz teşekkürler!