Groot, Engelli Bir Çocuğa Konuşmayı Öğretti!

Guardians-in-the-Galaxy-Groot

Guardians Of The Galaxy’nin en sevilen karakterlerinden biri olan Groot, dört yaşındaki bir çocuğun hayatını değiştirdi.

Dispraksi, çocuklarda düzgün hareket etme ve konuşma zorluğuna neden olan, oldukça kötü bir hastalık. Dört yaşındaki Sawyer Dunlap ise maalesef bu illetten muzdarip olan sayısız ufaklıktan biri. Üç kelimeden fazlasını edemeyen Sawyer şimdiye dek ne ailesiyle ne de başkasıyla doğru dürüst iletişim kurabilmiş. Ta ki Guardians Of The Galaxy filmini izleyene dek…

Filmin (ve çizgi-romanların) unutulmaz karakteri Groot’u bilirsiniz. Sadece “I’m Groot,” diyebilen bu çizgi kahraman her seferinde kelimelerine farklı sesler, farklı tonlamalar ve farklı duygular katarak bir şekilde derdini karşısındakine anlatmayı başarır. Tabii eğer yeterince zekiyseniz. İşte Sawyer da her nasılsa Groot’un bu iletişim tekniğini çözmüş ve ailesinin hiç beklemediği bir anda, herkesi şaşkına uğratarak kendini ifade edebilmeye başlamış.

İlk başlarda daha önceleri sıklıkla kullandığı “Bah!” sesine farklı tonlamalar yükleyen Sawyer, bir müddet sonra Groot demeyi öğrenmiş. Aradan belli bir zaman geçtikten sonra da farklı kelimeleri telaffuz edebilir olmuş. Sawyer artık bir konuşma kursuna gidebiliyor ve hem kendisi hem de ailesi inanılmaz mutlu.

Peki biz bu haberi nereden öğrendik? Sawyer’ın babasının filmin yönetmeni James Gunn’a yolladığı teşekkür mesajından elbette!

Hi James…This is in response to your recent post about Guardians being released a year ago and the effect it has had…

Posted by Josh Dunlap on Friday, 14 August 2015

Yönetmen Gunn ise hem ufaklığın babasına teşekkür etti hem de meslektaşlarının büyük çoğunluğu sosyal medya üzerinden sürekli olumsuz eleştiri alırken kendisinin böylesine samimi ve pozitif mesajlar almasından dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

Sinemanın büyülü dünyasını işte bu yüzden seviyoruz! Sen çok yaşa Groot.