LEGO Legend Of Zelda Kalesi Görenleri Kendine Hayran Bırakıyor

lego-hyrule

19 yaşındaki bir Legend Of Zelda hayranı tam iki buçuk yıl uğraşıp binlerce LEGO parçası kullanarak Twilight Princess’teki Hyrule Kalesi’ni tek başına inşa etti.

Şu sıralar Amerika’nın Virginia Eyaleti’nde geleneksel bir LEGO etkinliği olan BrickFair fuarı düzenleniyor. Katılımcılar LEGO’dan yapılma el emeği göz nuru çalışmalarını sergileme, ziyaretçilerse onlarca farklı eseri bir arada görme fırsatı yakalıyor. Ancak bu yılki fuarın gözdesi şimdiden belli: Legend Of Zelda’nın Hyrule Kalesi.

lego-hyrule-1

Ziyaretçileri kendine hayran bırakan bu çalışma Joseph Zawarda adındaki 19 yaşındaki bir gence ait. Zawarda bundan tam iki buçuk yıl önce koyulmuş bu çalışmaya ve yeri gelmiş, ta İskandinavya’dan bile özel LEGO parçaları getirtmesi gerekmiş. 40 ana bölüme ayrılabilen kaleyi fuara getirebilmek için iki arabaya ihtiyaç duyulmuş.

lego-hyrule-4

Joseph Zawarda kendisini en çok uğraştıran kısmın kalenin çatısı olduğunu belirtiyor; çünkü kavisli bir yapı elde etmeyi öğrenebilmesi bir hayli vakit almış. En çok zaman ayırdığı kısımsa ağaçları, bitkileri, çiçekleri ve duvarlara tutunan sarmaşıklarıyla bahçe olmuş.

lego-hyrule-3

lego-hyrule-2

Bence harika görünüyor. Siz ne dersiniz? İnsanın gözü başkarakterimiz Link‘i ve yeşil kıyafetlerini aramıyor değil elbette ama o kadar kusur her Hyrule kızında olurmuş.

Eh… En azından aradığımız prensesin her daim bu kalede olduğundan emin olabiliriz.