Muppet Show’dan Dramatik (!) Bir Şarkı Denemesi

animal-muppet

İki eski dost Animal ve Floyd Pepper, Muppet Show’un yeni versiyonu için birlikte dokunaklı bir düete girişiyorlar. Ama işler pek de istedikleri gibi gitmiyor… Tam da olması gerektiği gibi!

Adını bilmeseniz bile Disney’in meşhur çocuk şarkısı It’s A Small World’ü çok büyük bir ihtimalle duymuşsunuzdur. Dünyaca ünlü bu şarkı, ülkemizde de sadece melodisiyle çeşitli oyuncaklarda ve televizyon programlarında defalarca kullanılmıştır.

1960’lı yıllarda Disneyland’taki bir atraksiyon için yazılan It’s A Small World sonraki yıllarda o kadar beğenilmiş, o kadar meşhur olmuştur ki UNICEF Disney’den şarkıyı patentlememesini ve tüm dünya çocuklarına armağan etmesini rica etmiştir. Disney yetkilileri de bunu hemen kabul etmişlerdir.

Şarkı bugün bile lunaparklarda, dondurma araçlarında, oyuncaklarda ve daha pek çok yerde kullanılmaktadır. Hatta Aslan Kral, Alaaddin gibi klasik çizgi-filmlerin yanı sıra Tomorrowland ve Ant-Man gibi daha güncel yapımlarda bile duymak mümkün kendisini.

İşte Muppet Show’un iki sevilen müzisyeni Animal ile Floyd Pepper da yeni gösterilerinin reklamı için tam da bu şarkıyı söylemeyi seçiyorlar. Ama Floyd’un âdeti olduğu üzere duygusallaştırılmış, dramatize edilmiş hâliye… Aslında her şey iyi başlıyor gibi görünüyor. Ta ki ailemizin sevimli çılgını Animal’ın sırası gelene dek.

Lafı fazla uzatmıyor ve sizleri bu kısa ama komik videoyla baş başa bırakıyorum. Hafızanızı tazelemek adına It’s A Small World‘ü dinlemek isterseniz de buraya tıklayabilirsiniz. İyi seyirler… after all.