Elmacık Kemiği Dergisinde Küçük Prens Var!

elmacik-kemigi-ust

Elmacık Kemiği Edebiyat Mecmuası Eylül 2015 tarihli 4. sayılarında “Küçük Prens“i konuk edecek!

Daha önce “zaman”, “daktilo” gibi konuları kapaklarına taşımış olan Elmacık Kemiği‘ne Kadıköy, Beşiktaş ve Taksim Mephistolardan ulaşabileceğiniz gibi, eski sayılara da elmacikkemigidergisi@gmail.com adresine atacağınız bir posta ile ulaşmak mümkün olacak.

Dünyevilikle boğuşan bedenlerin en zor kırılan kemiklerinden biri… Kırıldığında verdiği acının tarifi yok imiş. Zor şeylerin elmacik-kemigidirencini kırmanın bedeli büyüktür. Edebiyat direniyor. Kitabı, dergisi, fanzini ile… Kurgusu, karakteri, mekânı, zamanı ile… En önemlisi de okuru, yazarı ve şairi ile…

Edebiyat yara alıp düşerse, suretlerin hâli nice olur? Bedeli; keskin bir acıyla alazlanan zaafların uğultusunda yaşamak zorunda olmaktır. Soyutluk somutluğa boyun eğdiği vakit, zaaf güç kaynağına dönüşür. Edebiyata tutunarak yaşayanlar bu zaafın derinliğini en iyi bilenlerdir.

İşte bu cümlelerle yola çıkan Müge Şenel yönetmenliğindeki Elmacık Kemiği‘nin geçtiğimiz aylarda telifi de düşen Küçük Prens‘i nasıl işleyeceğini merakla bekliyoruz.