Diskdünya Serisi’nin 3. Kitabı Bugün Çıkıyor!

esit haklar ust

Büyünün Rengi ve Fantastik Işık’ı aynı anda çıkararak bizleri mest eden Delidolu Kitap, 3. kitap “Eşit Haklar” ile seriye devam ediyor!

Ağzımıza çalınan bir parmak balın arkası geliyor! Değmeyin keyfimize.

3. kitap Rincewind’in maceralarının devamı değil. Seride tam olarak 3. kitap olarak karşımıza çıksa da, şimdi Rincewind’e bir ara veriyor ve Diskdünya’nın bir başka efsane karakteri, Havamumu Nine ile tanışıyoruz! (Okuma sırası bir an kafanızı karıştırdıysa hemen görsel rehberimize göz atın)

Peki bununla kalır mı hiç? Elbette hayır. Diskdünya’nın ilk kadın büyücüsü Eskarina da tarihi değiştirmek için bizlerle. Eh, kitabın adı boşuna Eşit Haklar değil.

Diskdünya’da eşitlik rüzgârları esiyor. Kadınlar, erkekler gibi büyü yapar hale geliyor. Şimdi var mısınız kitabın tanıtımına bakmaya?

esit-haklar-terry-pratchett“Nerede diyor?” dedi Nine zaferle.
“Kadınların sihirbaz olamayacağı nerede söyleniyor?”

Yakın geçmişte, sonsuzluğun büyülü evrenine uğurladığımız Sir Terry Pratchett’ın, dünya çapında 85 milyonun üzerinde satan 40 kitaplık, kültleşmiş “DiskDünya” serisi, Büyünün Rengi ve Fantastik Işık’ın ardından, Eşit Haklar ile devam ediyor.

Niran Elçi’nin pürüzsüz Türkçesi ve Delidolu Yayınları’nın özenli baskısıyla raflardaki yerini alan Eşit Haklar’da, Pratchett, okurlarını dünyanın ilk kadın büyücüsü Eskarina ile tanıştırıyor!..

Ölümü ensesinde hissetmeye başlayan büyücü Drum Billet, üstün güçlerinin gelecek kuşaklara taşınması için yeni bir halef arayışındadır. Bu uğurda son bir yolculuğa çıkan yaşlı sihirbaz, asasını yeni doğan bir sekizinci oğlun sekizinci oğluna geçirmeyi hedeflemektedir. Oysa güçlerini devrederken, ihmal ettiği çok önemli bir şey vardır: bebeğin cinsiyetine bakmak…

Büyü âlemindeki bağnaz ve kadın düşmanı meslektaşları nezdinde büyük bir yanlışlık yapan Billet hatasını fark ettiğinde çok geç olmuştur. Olağanüstü bir sihir gücüyle donatılan Esk, namı diğer Eskarina Smith artık bir sihirbazdır. Esk sekiz yaşına geldiğinde, kendisini kızdıran ağabeyini domuza çevirmek, Havamumu Nine’nin ocağında ateş yakmaya çalışırken magma kıvamında bir ateş topu yaratıp arzın merkezine göndermek gibi ”küçük” yaramazlıklarla ortalığı birbirine katmaya başlamıştır bile… Bu küçük sihirbazın önlenemez güçlerini kontrol altına alabilmek için artık tek çare onu Görünmez Üniversite’ye yazdırmaktır.

Daha önce hiçbir kadın büyücü ile karşılaşmayan DiskDünya ahalisi için yeni bir dönemin başlangıcıdır. Bin bir zorlukla kabul edildiği üniversitede, gerçek bir sihir dâhisi olan Simon’la tanışan Esk dünyanın ilk kadın büyücüsü olma yolunda hızlı adımlarla ilerlemektedir. Kim bilir, belki bu defalık, dünyayı kurtarma görevi üniversitenin ön kapısından kovulup arka kapısından girmeyi başaran Eskarina’ya bahşedilecektir…

DiskDünya serisi, hayalgücünün sınırlarını zorlayan kurgusunun yanı sıra kuantum fiziğinden sanayi devrimine, popüler kültür klişelerinden HamletRüzgâr Gibi Geçti vb. edebiyat ve sinema klasiklerine uzanan değişik kültür unsurlarına saygı duruşunda bulunarak gerçek dünyadaki pek çok konuyla dalga geçmesini bilen göz kamaştırıcı bir edebiyat harikası…

“Kahraman barbarlar, öte dünyadan canavarlar,güzel prensesler ve ateş üfleyen ejderhalar; hepsiburada ama hiçbiri bildiğiniz gibi değil.”

Yine bir dolu gönderme ve yine bir dolu taşlamalarla devam eden seride çevirmen koltuğu bir kez daha Niran Elçi’ye emanet. Ancak bu defa editör olarak Yosun Erdemli yerine Devrim Çakır’ı görüyoruz.

Şu anda ön siparişte olan kitabın bugün piyasaya çıkması bekleniyor! Siz o sırada iyisi mi künye bilgilerine buradan bir göz atın.

Unutmadan, sakın yediden sonraki ve dokuzdan önceki sayıyı söylemeyin!