Ender Serisinin 6. Kitabı “Ender Sürgünde” Raflarda!

ender surgunde ust

Bilimkurgu dünyasının en önemli iki ödülü olan Hugo ve Nebula’yı aynı anda alan Orson Scott Card’ın ünlü bilimkurgu serisi, altıncı kitap olan Ender Sürgünde ile devam ediyor.

Altıkırkbeş Yayıncılık, Orson Scott Card’ın Hugo ve Nebula ödülü sahibi Ender Serisi’ni dilimize kazandırmaya devam ediyor.

En son geçtiğimiz yıl serinin beşinci kitabı olan Savaş Okulunda Yılbaşı’nı dilimizde okuma şansına erişmiştik ve nihayet 6. kitap olan Ender Sürgünde de yakın zamanda raflardaki yerini aldı.

Orson Scott Card’ın toplam 12 kitap olarak planladığı serinin tamamını Türkçe olarak okuyabilir miyiz bilmiyoruz ama Altıkırkbeş Yayıncılık’ın bu istikrarlı hareketine devam etmesini diliyoruz. Kitabın tanıtım yazısı şöyle.

ender surgundeBaşlangıçta herkes ve her şey gibi Ender’de gördüğü eğitimin ardından dünyaya geri gönderileceğine inanıyordu. Ancak unutmamak gerekir : Beklenen ve gerçekleşen arasında her zaman galaksiler dolusu bir mesafe vardır ve kimsenin bu konuda size bir açıklama borcu bulunmamaktadır.

Ender, maceralarda kendisini yalnız bırakmayan sıkıntılarını bu sefer de zorlayıcı kafa kurcalayan seçenekler olarak karşısında bulacak : Ya Hegemon’un ve birçok politik entrikanın kontrolü altındaki bir piyon olarak yaşamına devam edecek ya da koloni gemilerine bindirilerek savaşta kazanılmış gezegenlerden birine yollanacak.

Bir dönemin sessizliğe terk edilmiş galaksilerarası hikayesini dinlemeye hazır olun…

Çevirisini Barış Tanyeri’nin üstlendiği kitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.