Yeni Blade Filmi Anti-Kahramanımızın Kızını Konu Alabilir

blade ust

Geçtiğimiz yıllarda haklarını Marvel’ın satın aldığı ve en sevilen anti kahramanlardan biri olan Blade, yeni bir filmle beyazperdeye geri dönecek. Üstelik, başrolün bir kadın olacağı söylentileri de var.

Bu çılgın iddia kısa bir süre önce ortaya atıldı. 2011 yılında Blade’in tüm haklarını satın alan Marvel’ın, 2013’te Blade için tamamlanmış bir senaryosu olduğu söylenegelmişti. Görünen o ki, Marvel artık işi ciddiye bindirmiş. 2 yıl önce tamamlandığı söylenen senaryoda bir değişiklik yapılıp yapılmadığı hakkındaysa şu an için kesin bir bilgi yok ne yazık ki.

Blade karakterini canlandıran Wesley Snipes, Comic-Con’da yaptığı açıklamayla filmin hayranlarını umutlandırmış, sonrasında yeni bir  gelişme olmadığından film hakkındaki dedikodular biraz geri planda kalmıştı. Fakat projeye dair yeni detaylar iyiden iyiye gün yüzüne çıkmaya başladı.

1990’lı yılların sonuyla 2000’lerin başına damga vurmuş 3 filmlik bir seri Blade. Filmin başrolünde yer alan ve üçlemede Blade’e hayat veren aktör Wesley Snipes, Blade 4 için her an hazır olduğunu, teklif geldiği takdirde seve seve kılıçlarını tekrar kuşanabileceğini ve edindiği tecrübelerini paylaşabileceğini belirtmişti.

Yeni Blade filminde Wesley Snipes’ı da çok büyük bir ihtimalle göreceğiz, lakin bundan da önemlisi Blade’in kızını başrolde izleyecek olmamız. Blade’in Fallon Grey adlı kızı babasının izinden gidecek ve böylelikle bizler de yeni filmde baba kızı aynı sahnede izleyebileceğiz. İşte ilk konsept çizimler:

blade-art-1

 

blade-art-2

 

Şimdiye dek Fallon Grey hakkında herhangi bir çizgi roman olmaması akıllara soru işaretleri getirse de, bunu Marvel’ın bilinçli olarak yapmış olabileceği ve çizgi romanların çıkış tarihlerinin erteletildiği üzerinde duruluyor.

Marvel’in bu atağı, büyük bir kitleyi mutlu edecek gibi görünüyor zira bir süper kahraman filminde siyahi bir kadın karakter görmeye çok fazla alışık değil. Bu harika tutumlarından ötürü Marvel hanesine artı puanlar yazdıracaktır şüphesiz.

Marvel’ın gözü gibi koruduğu senaryosundan sızan bilgiler şimdilik bu kadar. Fakat hiçbirinin resmi olmadığını hatırlatmakta yarar var. Umuyoruz ki, sinema tarihinde çok özel bir yer edinen ve bilhassa sevilen bu vampir avcısı bir an önce beyazperdeye dönsün ve biz de kendisiyle kızını keyifle izlemeye devam edelim.