Doctor Who Temalı Yeni LEGO Seti Harika Görünüyor!

dr-who-lego-ust

Televizyon tarihinin gelmiş geçmiş en uzun soluklu bilimkurgu dizisi Doctor Who, oyuncak endüstrisinin gelmiş geçmiş en eski firması LEGO’yla el ele veriyor.

BBC’nin sevilen, efsanevi dizisi Doctor Who, dokuzuncu sezonuyla buluşmamıza çok az bir zaman kala içimizdeki çocuğun sevinç çığlıkları atmasına neden olabilecek bir gelişmeyle çıktı karşımıza: LEGO Doctor Who Seti.

Fikir, firmanın LEGO Ideas adlı internet sitesine atılan ve hayranlar tarafından oylanan tavsiyeler sonucu ortaya çıktı. Doctor Who temalı LEGO seti fikri müthiş bir ilgi görerek 10.000’in üzerinde oy topladı ve etkinliği birincilikle bitirmeyi başardı. Ardından gelen ve yine oylamayla seçilen konsept çalışmaların galibiyse aynı zamanda bir oyun tasarımcısı olan Andrew Clark oldu.

dr-who-lego-1

Clark’ın tasarımında hem David Tennant’ın hem de Tom Baker’ın figürleri bulunuyor. Diziye damgasını vuran bu iki sevilen ismin yanı sıra setin parçaları arasında Billie Piper’ın canlandırdığı Rose, robot köpeğimiz K9, Dalekler, Cybermen, Weeping Angels (Sakın gözünüzü kırpmayın!) ve tabii ki TARDIS de var.

Oyuncağın son hâli henüz tam olarak kararlaştırılmış değil. Ancak önümüzdeki yılbaşı sezonunda, dünya çapında satışa çıkarılması planlanıyor. Takvimlerinizi Zaman Lordu’nun ziyareti için işaretleyin!

dr-who-lego-2