in

Mad Max: Fury Road’un Hikâyesi Mısır Hiyeroglifleriyle Anlatılırsa

Japon bir sanatçı, hayranlık duyduğu Mad Max: Fury Road’un hikâyesini baştan sona hiyerogliflerle anlattı.

mad max fury road
- Reklam -
- Reklam -

Tıpkı önceki Mad Max filmlerinde de olduğu gibi Fury Road da efsane payesine yükselecek kadar ses getirmeyi başardı. Gün geçmiyor ki dünya çapındaki birbirinden yetenekli sanatçıların bu filme olan hayranlıklarını çalışmalarına yansıttığını görmeyelim.

Çılgın Max: Öfkeli Yollar adı ile Türkiye’de vizyona giren 2015 tarihli Mad Max: Fury Road, George Miller’ın öne çıkan yapımlarından birisi oldu.

Haliyle bu sanat eseriyle bağlantılı pek çok alternatif çalışma da ortaya çıktı. Bunlardan birisi de Takumi adlı Japon bir sanatçı. Takumi, filmin tüm hikâyesini en başından en sonuna kadar birbirinden çarpıcı hiyerogliflerle anlattı.

- Reklam -

Mad Max Fury Road Hiyeroglif

Nasıl buldunuz? Oldukça etkileyici, değil mi? Takumi’nin ince detayları bile atlamaması ve hiyeroglif geleneğinin kurallarına sadık kalması takdire şayan doğrusu. Takumi’nin Facebook sayfasını ziyaret etmeyi ve çizimlerin siyah beyaz eskizlerine de göz atmayı ihmal etmeyin deriz.

- Reklam -

150 milyon dolarlık bütçesiyle 380 milyon dolarlık hasılat elde eden Oscar ödüllü yapımın kadrosunda Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult ve Zoë Kravitz gibi isimler yer alıyor.

Eğer film hakkında daha çok şey öğrenmek isterseniz Fury Road için yazdığımız ve filmi izleyenler tarafından oldukça beğenilen detaylı incelememize buradan göz atabilirsiniz.

Yorumlarınızı bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for erce erce dedi ki:

    Gayet Başarılı Bir Çalışma Olmuş…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

metro okurları

Raylar Üzerinde Okumak

J.K. Rowling Harry Potter Sırları

Rowling’in Şimdiye Dek Açıkladığı 17 Harry Potter Sırrı