Bill Murray Neden All Female Ghostbusters’ta Yer Aldığını Açıkladı

bill-murray-ghostbusters-ust

İlk iki Hayalet Avcıları’nda canlandırdığı Dr. Peter Venkman rolüyle hayranlarının kalbinde taht kuran Bill Murray, tamamı kadın oyunculardan oluşan yeni filmde neden yer aldığı sorusuna açıklık getirdi.

Sitemizi yakından takip edenlerin de bildiği üzere (yakışıklı sekreterleri hariç) tüm ekip üyeleri kadınlardan oluşan yeni Hayalet Avcıları filminin çekimleri bir süredir devam ediyor. Ancak filme olan tepkiler bir türlü dinmek bilmiyor. Serinin pek çok hayranı yeni ekip üyelerinin kadın olmasını bir türlü kabullenemedi. Hem de yönetmen eski filmlere şapka çıkaracağını sıklıkla belirtmesine rağmen… Öte yandan, zamanında Hayalet Avcıları 3’ün eski kadroyla çekilmemesinin en büyük nedeni olan, bir türlü ikna edilemeyen Bill Murray’nin yeni filmde bir yan rol alacak olması tepkileri hepten arttırdı.

Ünlü aktör de bu durumdan sıkılmış olacak ki geçtiğimiz günlerde Vulture ile gerçekleştirdiği bir röportajda konuya açıklık getirdi.

Bu konu hakkında uzun süre düşündüm. Çok, çok uzun aylar boyunca. Hayır, bu doğru değil. Bunun hakkında yıllardır ciddi ciddi düşünüyorum, gerçekten… İçimi kemirip duruyor ve o kızlara saygı duyuyorum. Derken eğer bu filmde yer almazsam birilerinin kötü bir inceleme falan yazabileceğini, benim filmi tasvip etmediğimi zannedebileceklerini düşündüm.

Film ekibi gerçekten de çok neşeli ve bu projeyle büyük bir başarı yakalayacaklar. Onları gölgede bırakmak istemedim ve bu rolü aldığım için kendimi gerçekten de iyi hissediyorum.

Bill Murray’nin filme bu kadar güvendiğini ve onlardan desteğini esirgemediğini görmek cidden güzel. Özellikle de “Bill Murray’nin yer almadığı bir film gerçek bir Hayalet Avcıları olamaz,” diyenlerin sayısının fazlalığı düşünüldüğünde…

Yine de bazen sırf inadına yapıp yapmadığını ve bu yolla yıllardır kendisine baskı yapan hayranlarından ve sahne arkadaşlarından intikam alıp almadığını merak ediyorum doğrusu. Tam ona göre bir hareket olurdu doğrusu. Bu arada görsel sizi yanıltmasın, söylentilere bakılırsa kendisi çok büyük bir ihtimalle bambaşka ve küçük bir rolle çıkacak karşımıza. Tabii çekimlerin hâlâ bitmediğini ve her an her şeyin değişebileceğini unutmamak gerek…

Yeni Hayalet Avcıları, 15 Temmuz 2016’da proton silahlarını notalara uygun bir şekilde çalıştırmaya başlayacak.