“Rus Yazarlarından Masallar ve Şiirler” Raflarda

rus-yazarlardan-ust

Yapı Kredi Yayınları, Hazal Yalın önderliğinde “Rus Yazarlarından Masallar ve Şiirler” adlı çok ilginç bir derlemeye imza attı.

Hem çocuklar hem de büyükler için anlam ifade eden bu kitap, büyük Rus yazarlarının masal ve şiirlerinden oluşuyor.

Lev Nikolayeviç Tolstoy‘dan Maksim Gorki‘ye, Vladimir Mayakovski‘den Vasili Jukovski‘ye, güçlü eserleriyle edebiyat tarihine damgasını vurmuş ünlü Rus yazarların yapıtlarından oluşturulan bu derleme, kendisine özel bir yer ediniyor.

rus yazarlarindan masallar ve siirler hazal yalinBu seçki, çocuklar ve gençler için büyük kasiklere açılan pencereyi de aralıyor aynı zamanda. Henüz küçük okurların büyük yazarlarla ilk tanışmaları açısından ideal olacaktır.

Peki bu derlemenin içinde neler var? Hemen sayalım:

Yalancı kargalar, kardan kızlar, ördeklerle yolculuk eden meraklı kurbağalar, ak ördeklere dönüşen güzel prensesler, gizemli lale ağaçları ve daha fazlası. Çocukların ilgisini çektiği kadar, büyükler için de eğlenceli olacağı aşikar.

Hazal Yalın‘ın hem derleyip hem çevirdiği kitap, Ali Benice‘nin çizdiği resimlerle yayımlanıyor. Künye bilgilerine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

YKY etiketiyle raflarda boy gösteren kitap için önce Hazal Yalın‘a, daha sonra da yayınevine teşekkür ediyoruz. Sizlere de, bu güzel derlemeyi edinmenizi tavsiye ediyoruz.