Peyniraltı Edebiyatı’nda Bu Ay Truman Capote Var

Severek takip ettiğimiz dergilerimizden Peyniraltı Edebiyatı, 28. sayısında usta yazar Truman Capote’ye yer verdi ve kendisine dair kapsamlı bir dosya hazırladı.

Amerikan edebiyatının önde gelen isimlerinden olan Capote’nin ünü dünyaya yayılan yazarlar listesindedir. Kendisi aynı zamanda bir senarist, tiyatro yazarı ve oyuncudur da. Eserleriyle ve çalışmalarıyla sanat dünyasında kendine özel bir yer edinen, kitapları 20’den fazla sinema ve televizyon dizisine uyarlanan Capote bu ay Peyniraltı Edebiyatı tarafından enine boyuna inceledi.

Geniş bir kadronun kalem oynattığı dosyada yok yok. Dilerseniz konu başlıklarına biri göz atalım.

  • Yazarın hayatı ve eserleriyle ilgili bilgileri, “Truman Capote Alfabesi” adlı yazısı ile Oğuzhan Yeşiltuna veriyor.
  • William S. Burroughs’un, Truman Capote’ye yazdığı mektup ilk kez Gamze Yeşildağ tarafından çevriliyor.
  • Capote” filminde yazara hayat veren ve geçen yıl kaybettiğimiz Oscar’lı aktör Philip Seymour Hoffman’la film ve yazara dair yapılan bir söyleşi de yine ilk defa Selim Bektaş ve Emre Kundakçı tarafından dilimize aktarılıyor.
  • Capote’nin hayatı, tekniği, etkilendiği yazarlar ve daha pek çok konuyu açıklığa kavuşturan Pati Hill’in Capote ile Paris Review için yaptığı röportajı da Ahmet D. Arslan ve Ufuk Olğun’un çevirisi ile dosyada görmek mümkün
  • Emre Kundakçı, “Truman Capote’nin Morgem Dönemi” adlı yazısında, Capote’nin en önemli eserlerinden sayılan “Başka Sesler, Başka Odalar“ı inceliyor.
  • Emre Varışlı’nın “o bir ifade uzmanı” diyerek övdüğü ünlü yazar hakkındaki diğer tüm düşüncelerini de, yine dosya kapsamında okuyabileceğiz.

Öyle görünüyor ki, Peyniraltı Edebiyatı’nın Eylül 2015 sayısı yine dopdolu. Truman Capote’ye ait dosya haricinde de yine sizleri muhteşem yazılar bekliyor.

O halde bir koşu dergiyi edinip, okumaya başlayalım.