in

Dünyalar Savaşı’nın Muhteşem İlk İllüstrasyonları

H.G. Wells’in 1898 yılında kaleme aldığı ve bilimkurgu edebiyatında çok büyük bir yeri olan Dünyalar Savaşı’nın ilk illüstrasyonları bunca yıl sonra bile göz kamaştırıyor.

Dünyalar Savaşı - İlk Çizimler
- Reklam -
- Reklam -

Henrique Alvim Corrêa adlı, Brezilya asıllı sanatçının kaleminden dökülen görseller 1906 tarihli. Bununla birlikte hem çizim teknikleri hem de sürrealist atmosferleriyle bugün bile etkileyiciliklerini koruyorlar.

Gerçekçi mekan tasarımlarının üzerinde yükselen gerçeküstü Marslı çizimleri kitabın o tekinsiz havasını başarıyla yansıtmakla kalmıyor, hayal gücünüzü de fena hâlde tetikliyor. Hafif çizgi filmsi havaları ve her an kırılacakmış gibi görünen bacakları da bir yandan o dönemin teknolojik imkânlarının azlığına dikkat çekerken diğer yandan da ürkütücü bir absürdlük katıyor işin içine.

dunyalar-savasi-correa-3 dunyalar-savasi-correa-4

- Reklam -

Wells bu çalışmalarından ötürü sanatçıyı topluluk önünde bizzat övmüş, “Alvim Corrêa’nın fırçasıyla eserime yaptığı katkılar, benim kalemimle yaptıklarımdan çok daha fazla,” diyerek memnuniyetini açıkça ifade etmiş zamanında. O yıllarda Belçika’da yaşayan Corrêa bu çalışması sayesinde ünü yakalamayı hedefliyormuş, ancak dört yıl sonra, 34 yaşında vereme yenik düşmüş.

- Reklam -

dunyalar-savasi-correa-5 dunyalar-savasi-correa-6

Sanatçının daha fazla çizimini görmek isterseniz çalışmalarının tamamını yayınlayan Monster Brains adlı siteyi buradan ziyaret edebilirsiniz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for frht45 frht45 dedi ki:

    Kitap muhteşemdi.Çizimlerde harika :clap:t6::clap:t6::clap:t6:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Under the Dome 3 sezon

Under the Dome 3. Sezon İptal Edildi

Jason Momoa Aquaman Rolu

Jason Momoa, Kendisine Yapılan “Aquaman” Şakalarına Cevap Verdi