Altıkırkbeş’ten 3 Yeni Philip K. Dick Kitabı

645 dick

Bilimkurgunun önemli ustalarından biri olarak kabul edilen Philip K. Dick’in 3 kitabı daha Altıkırkbeş Yayıncılık’tan çıktı.

Yüksek Şatodaki Adam, Çığrından Çıkmış Zaman, Mars’ta Zaman Kayması ve Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi? gibi başyapıtlarıyla tanıdığımız bilimkurgunun ölümsüz isimlerinden Philip K. Dick’in sosyoloji alanındaki yapıtlarından üçü mini kitapçıklar şeklinde yayımlandı.

tefsirPhilip K. Dick, birbirinden enfes çığır açan bilim kurgu romanlarının yanı sıra, 60’lı yılların başında entelektüel yapısını muazzam ve eğlenceli şekilde ortaya döken bir takım uzun makaleler yazmış ve bunlar ülkesinde küçük kitaplar şeklinde yayımlanmıştı. Şimdi o kitapçıkları dilimizde görebilmek mümkün.

sizofreni ve degisimlerŞizofreni ve Değişimler Kitabı daha önce yayımlamıştı hatırlayacağınız üzere, kapak rengi değiştirilerek revize edildi. Kozmoloji ve Kozmogoni ile Tefsir adlı kitapçıklar ise ilk defa basıldı.

Sert kapak ve bez ciltlere sahip bu özel mini seçkide yer alan kitapçıkların sırasıyla tanıtım yazılarına bir göz atalım:

Şizofreni ve Değişimler Kitabı ucu halüsisünatif uyuşturuculara dek varan, yazarın şizofreni üzerine kendi saptamalarının dışa vurumu.

Tefsir, Philip K. Dick’in gördüğü sanrıları ve felsefi düşüncelerini anlattığı yazılarından oluşan eserdir. 1992 yılında bir kısmı kitap haline getirilmiş ve 2000 yılında The Gospel According to Philip K. Dick (Philip Dick’in Gözüyle İncil) adı altında belgeseli hazırlanmıştır.

Philip K. Dick Kozmogoni ve Kozmoloji’de artefakt’ın sınırlarında dolaşarak kendimizi artık kandıramayacağımız bir evrenin kısa tarihini sunuyor: Kafanızda yarattığınız gerçekliği yitirmek istemiyorsanız, lütfen kitabı aldığınız yere geri postalayın.

kozmoloji ve kozmonogiBu güzel dizi için Altıkırkbeş’e teşekkür etsek de, kapakların -diziyle alakalı bile olsa- fazla sade olması hoş olmamış ve çok düz kalmış. Daha albenili bir tasarım uygulamalarını dilerdik.

Şu anda ön siparişte bulunan üç eser de 15 Eylül’den itibaren satışa çıkacak.

Haberimizi Philip K. Dick hakkında yapılan bir tanımlama ile sonlandıralım ve kendisinin ne kadar büyük bir yazar olduğunu aklımızdan çıkarmayalım.

P.K. Dick; 21. yüzyılın düşünen, şüphelenen, sorgulayan öznesinin ilk “net” prototipidir. Yeni Ortaçağ da ‘tür’ hayatta kalacaksa, milyonlarca Dick uyanışına ihtiyaç var…