Efsane Dizi Black Mirror, Netflix’e Geçebilir

black-mirror-ust

Dizi dünyasının en başarılı yapımlarından sayılan Black Mirror’ın, son yılların büyük sükse yapan kanalı Netflix’e geçeceği söylentileri var.

Her bir bölümü yüzümüze tokat gibi çarpan senaryolardan oluşan, gelmiş geçmiş en başarılı diziler arasına adını daha şimdiden yazdıran, çok kaliteli bir yapım Black Mirrorİngiliz yapımı dizinin yarıtıcısı ise Charlie Brooker.

Distopik gelecek senaryolarıyla izleyicisine hiç acımayan bir yapım olma özelliğini taşıyan bu İngiliz patentli dizinin 3. sezonunu hepimiz deliler gibi bekliyoruz. Ancak kulağımıza çalınan son haberlere göre, şimdiye dek Channel 4 kanalında yayımlanan Black Mirror’ı, bundan böyle “aykırı kanalNetflix’te izleyebiliriz. Aykırı kanal dememizin nedeni, hiç şüphesiz dizi dünyasına fırtına gibi giren Netflix’in sektöre getirdiği yeniliklerdir.

Dizinin yaratıcısı Charlie Brooker, bu konu hakkında Netflix’in yetkilileri ile bir görüşme yaptı. Sonuç henüz kesinleşmese de, Black Mirror’ı satın almak isteyen Netflix’in bir serveti gözden çıkardığını tahmin edebiliyoruz. Fakat diziden elde edecekleri kârı düşününce de, ödeyecekleri serveti misliyle geri kazanacaklarına da eminiz.

Ayrıca şunu belirtmekte de yarar var: Black Mirror zaten çok izlenen, başarılı bir yapım olduğundan, Netflix’in bu hamlesini “dizinin geleceğini koruma” amaçlı görmemeliyiz. Zira dizi Netflix’e satılmasa dahi Channel 4’te varlığını sürdürecekti. Kanalın diziyi satın almak istemesini, daha çok kendi reklamını yaparak gelir elde etme hamlesi olarak yorumlayabiliriz.

Black Mirror’ın hali hazırda yayımlanmış 7 bölümü mevcut zaten. 1. ve 2. sezonlarında 3’er bölümle karşımıza çıkan dizi, geçtiğimiz yılın sonunda yılbaşı özel bölümü ile o distopik, boğucu havayı seven izleyicilerine yeniden merhaba demişti.

Game of Thrones’dan tanıdığımız Oona Chaplin, Mad Men’den aşina olduğumuz John Hamm ve Rafe Spall gibi oyuncuların yer aldığı “White Christmas” adlı bölümü de yine oldukça beğenilmiş ve hatta son olarak 2015 İngiliz Fantezi Ödülleri’nde de adaylık elde etmişti.

Sezonlarca sürüp, 10’larca bölüm yayımlanan dizileri düşündükçe, Black Mirror’ın 7 bölümü ister istemez çok az görünüyor gözümüze ama bu öyle bir dizi ki, her bir bölümü şaheser, her bir dakikası kusursuz, her bölümdeki senaryosu tokat etkisi yaratıyor…

Gönlümüz Black Mirror’ın da kalitesinden ödün vermeyerek yıllarca devam etmesi yönünde. Charlie Brooker’ın da yeni senaryolar üzerinde çalıştığını düşünürsek, yeni Black Mirror bölümleri izleyeceğimiz günler çok da uzak olmasa gerek!

Black Mirror izleyelim, bilinçlenelim.