Lev Grossman’ın Büyücü Serisinde Son Kitaba Ulaştık

buyucunun-diyari-top

2015 Locus Ödülleri’nde En İyi Fantastik Roman dalında finalist olan Lev Grossman’ın Büyücünün Diyarı adlı eseriyle üçlemenin sonuna geldik!

Ülkemizde ilk olarak Büyücüler adlı kitabıyla adını duyuran, Time Dergisi’nin deneyimli eleştirmenlerinden Lev Grossman; serisine Büyücü Kral ile devam etmişti. 2015 Locus Ödülleri’nde En İyi Fantastik Roman Ödülü’nü Katherine Addison’a kaptırmış olsa da, merakla beklemeye devam ettiğimiz serinin son kitabı Büyücünün Diyarı da nihayet Pegasus Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı. Tanıtım bültenine şöyle bir göz atalım:

buyucunun-diyariBütün kapılar kapandığında, Yeni bir kapı yaratmak en iyi çözümdür… Ya da en tehlikeli.

Quentin Coldwater her şeyini kaybetmiştir. Çocukluk hayallerinin büyülü diyarı Fillory’den atılmış ve kaybedecek hiçbir şeyi, hiç kimsesi olmadan hikâyesinin başladığı yere, Brakebills’e dönmüştür. Bu sırada Fillory’de baş gösteren sorunlar karşısında hükümdarlar Eliot ve Janet, diyarı kurtarmak için son bir maceraya atılır ancak durumun herkesin tahmininden daha karmaşık ve vahim olduğu ortaya çıkar.

Quentin, karanlık bir sır taşıyan, son derece zeki genç büyücü Plum’la birlikte, büyülü olduğu kadar çarpık ve umutsuz görünen bir yola baş koyar. Yeni hayatı onu eskiden bildiği Antarktika ve Neonebu Diyarı gibi yerlere, sonsuza dek kaybettiğini düşündüğü eski dostlara götürecektir. Gizemli sırları ve saklı kötülükleri ortaya çıkarırken en sonunda ancak bir ustanın yapabileceği bir büyünün anahtarını bulur: Büyülü bir ütopya yaratabilecek bir sihir. Fakat tüm yollar yine Fillory’ye çıktığında Quentin ya korkularıyla yüzleşecek ya da bu uğurda ölecektir…

Selim Yeniçeri’nin çevirdiği kitabın künye bilgilerine buradan ulaşmanız mümkün.