Red Wolf Bir Kez Daha Kendi Çizgi Romanına Kavuşuyor

red-wolf-ust

Marvel Comics’in Kızılderili süper kahramanı Red Wolf, uzun bir aradan sonra tekrar kendi çizgi romanına sahip olacak.

Her ne kadar yeni nesil kendisini daha çok 1872 serisinden tanıyor olsa da oldukça eski bir maziye sahiptir Red Wolf. İlk kez 1970’te, Avengers’ın 80’nci sayısında iki efsane isim, Roy Thomas ve John Buscema tarafından yaratılan bu sıra dışı kahraman aynı zamanda Marvel Comics’in ilk Kızılderili karakteri olma özelliğini de taşır.

En son 70’lerde kendi çizgi romanına sahip olan Red Wolf, aradan geçen bunca zamanın ardından All-New, All-Different Marvel hareketi altında bir kez daha kendine özel fasiküllerle okurların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Sizlerin de hatırlayacağı gibi, Red Wolf’u daha önceki detaylı haberimizde de şöyle bir görmüş ama hakkında çok fazla bilgi alamamıştık. Yeni yayınlanacak seriler listesinde de adı yer almadığından onun bir süper kahraman ekibine dahil olacağını varsaymıştı herkes. Ancak bugün yayınlanan bir görselle işin hiç de öyle olmadığını öğrendiğimiz gibi yeni kostümünü de görme fırsatı yakaladık.

red-wolf

Bu kez farklı bir boyuttan, 1872’nin geçtiği evrenden gelen bir Red Wolf var karşımızda. O nedenle eski karakterlerle doğrudan bir bağlantısı bulunmayacak. “Karamsar, vahşi serüvenler” yaşayacağını öğrendiğimiz karakter sokaklarda dövüşen bir adalet savaşçısı olacak. Serinin yazarı Nathan Edmonson yeni karakterimizi şu sözlerle tanımlıyor:

Her şeyden önce becerikli biri. Her durumdan kurtulmanın ya da hangi odada veya durumda olursa olsun elindeki kaynakları kullanmanın bir yolunu buluyor. Bir bakıma Batı’nın Jason Bourne’ü gibi. O bir silahşor değil, ama gerekirse silah kullanabilir de… Ama her şeyden önce kavgacı, çok güçlü bir dövüşçü o.

Eh, Edmonson’ın geçmişinde Black Widow ve Punisher gibi ayaklarını yere sağlam basan, daha gerçekçi karakterler olduğu düşünüldüğünde Red Wolf’un da onlara benzeyeceğini tahmin etmek güç olmasa gerek. Gerektiğinde kafa kırmaktan çekinmeyen, mükemmellikten uzak, yeni bir gri karaktere kim hayır diyebilir ki?

Red Wolf’un ilk sayısı aralık ayında çıkmış olacak. O zamana dek duman işaretlerine bakıp kemik fallarını okuyarak yolunu gözleyeceğiz bizler de.